Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 20:25

Ο δήμαρχος «ξεθέωσε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Ο δήμαρχος «ξεθέωσε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη…

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΘΕΡΜΑ 
Στο Μέγαρο Χορού, στο νέο Δημαρχείο (παλιό νοσοκομείο) και σε διάφορες άλλες περιοχές της πόλης όπου η δημοτική αρχή σχεδιάζει μεγάλα έργα, «τραβολόγησε» τον απόγευμα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Αργότερα τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα θερμά για τη διάθεσή του να ενημερωθεί για τα θέματα του Δήμου, κυρίως όμως του ευχήθηκε «τα καλύτερα, να έχει καλή επιτυχία, τον παρακολουθούμε χρόνια τώρα στους αγώνες και τις προσπάθειές του υπέρ του έθνους και της πατρίδος»…

«Σήμερα έχουμε τη χαρά να υποδεχόμαστε τον υπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πόλη της Καλαμάτας και τον ευχαριστώ ειλικρινά διότι είδε τα έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και το σημαντικότερο διότι μπήκε στον κόσμο να πάμε να τα δούμε μαζί τους σχεδιασμούς της πόλης ενόψει και του νέου ΕΣΠΑ», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Καλαμάτας, που πρόσθεσε ότι οι σημαντικότερες επιδιώξεις της δημοτικής αρχής είναι «ο δρόμος Καλαμάτα-Ριζόμυλος, ιδιαίτερα το τμήμα μέχρι τον Πάμισο, που είναι εξόχως κρίσιμο για την ανάπτυξη της δυτικής Καλαμάτας, μια περιοχή η οποία προορίζεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, όπως ξέρετε, για περιοχή τουριστικής ανάπτυξης. Αυτό είναι ένα εξόχως κρίσιμο ζήτημα. Το δεύτερο είναι η ανάπλαση της παραλιακής ζώνης, μια περιοχή η οποία πρέπει να αλλάξει, να φέρει περισσότερο πλούτο και θέσεις εργασίας στην πόλη μας».
Ο δήμαρχος κατά τις ευχές του προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόσθεσε ότι «δεν σας κρύβω ότι ως δήμαρχος όποτε ζήτησα επίλυση ζητήματος ήταν άμεση η προσωπική του παρέμβαση και να μην αναφερθώ σε όλα αυτά τα οποία του ζητήσαμε. Και είμαι ικανοποιημένος ότι μπορώ στην πόλη μας δημοσίως να τον ευχαριστήσω γι’ αυτά».
Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «με πολύ μεγάλη ικανοποίηση διαπίστωσα ότι η Καλαμάτα είναι μια πόλη με πολύ λαμπρό μέλλον. Μια σειρά από έργα υποδομής τα οποία ολοκληρώνονται, όπως το Μέγαρο Χορού αλλά και το καινούργιο Δημαρχείο θα δώσουν ένα νέο τόνο σε μια πόλη η οποία αποκτά ένα διαφορετικό χαρακτήρα».
Αναφερόμενος γενικότερα για την ανάπτυξη ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Ενόψει των εθνικών εκλογών είναι πάρα πολύ σημαντικό να μιλήσουμε όλοι για το μέλλον και όταν μιλάμε για το μέλλον πρέπει να μιλάμε για ανάπτυξη και όταν μιλάμε για ανάπτυξη πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ποιο είναι το καινούργιο μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, από πού θα έρθουν θα έρθουν κυρίως θέσεις απασχόλησης και ιδιωτικές επενδύσεις. Εδώ πέρα στη Μεσσηνία έχετε την τύχη να είστε προικισμένοι με μια σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα, τα οποία μπορούν να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης και να καταστήσουν και την πόλη σας, την Καλαμάτα,  έναν πόλο υπερτοπικό, υπερτοπικής εμβέλειας, εκμεταλλευόμενη τα φυσικά συγκριτικά πλεονεκτήματα. Και οι σημαντικές τουριστικές επενδύσεις οι οποίες έχουν γίνει και δρομολογούνται αλλά και η καινούργια έμφαση στον πρωτογενή τομέα μπορούν ακριβώς να δώσουν στην Καλαμάτα αλλά και στη Μεσσηνία συνολικά αυτόν ακριβώς τον χαρακτήρα. Θέλω να τονίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να ολοκληρωθούν τα σημαντικά έργα υποδομής, όπως η ολοκλήρωση της πρόσβασης στην πόλη αλλά και ο δρόμος στον οποίο αναφέρθηκε ο δήμαρχος (Ριζόμυλος-Πάμισος), η περαιτέρω ενίσχυση του αεροδρομίου ώστε να μπορεί να προσελκύει ακόμα περισσότερες απευθείας διεθνείς πτήσεις, έτσι ώστε η Καλαμάτα να καταστεί τουριστικός προορισμός όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά 12 μήνες το χρόνο. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της πόλης, είμαι αισιόδοξος συνολικά για το μέλλον της Μεσσηνίας, όπως φυσικά είμαι αισιόδοξος και για την τύχη της Νέας Δημοκρατίας σε αυτές τις εκλογές, εκλογές κρίσιμες για το μέλλον της χώρας αλλά είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι σε αυτή την αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση τελικά η Νέα δημοκρατία θα μπορέσει να έρθει πρώτη και να είναι αυτή η οποία θα διαμορφώσει τις πολιτικές εξελίξεις την επόμενη μέρα».
Στ.Μ.