Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2015 22:44

Μεγάλη συγκέντρωση ξανά από τον Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα

Μεγάλη συγκέντρωση ξανά από τον Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα

ΖΗΤΗΣΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ 
Την αυτοδυναμία ζήτησε από την Καλαμάτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην προεκλογική ομιλία που έδωσε στην κεντρική πλατεία. «Θέλουμε δύο βουλευτές, μόνο δύο βουλευτές παραπάνω» από όσους εξέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Ιανουάριο, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, σε μια μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση…

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει να γίνει η παλινόρθωση της διαπλοκής, αντίθετα, θα δώσει στο κόμμα του την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε τους περασμένους επτά μήνες. Όπως σημείωσε ειδικότερα, ο λαός «θα δώσει την επόμενη Κυριακή ένα ακόμα χτύπημα στο χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα. Θα δώσει ένα ακόμα χτύπημα στο καθεστώς της αναξιοπρέπειας, της υποταγής, και της ανισότητας. Θα κρατήσει την Αριστερά όρθια και δυνατή για να κρατηθεί ο λαός όρθιος και δυνατός».


Άλλα σημεία της ομιλίας του ήταν τα εξής:
-Για μας η κυβέρνηση δεν είναι αυτοσκοπός για να αναπαράγουμε συμφέροντα και ανισότητες, αλλά το οχυρό της μάχης για να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα και την προοπτική. Είναι το οχυρό μάχης ενάντια στα μεγάλα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που θέλουν να επιστρέψουν για να πάρουν εκδίκηση.
Και αυτό το οχυρό δεν θα το παραδώσουμε.
-Κάθε μέρα που περνάει οι διαχωριστικές γραμμές γίνονται όλο και πιο σαφείς. Όλο και πιο ξεκάθαρες. Από τη μια μεριά οι δυνάμεις της χρεοκοπίας, οι δυνάμεις της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μεγάλων οικονομικών  συμφερόντων, οι δυνάμεις της ολιγαρχίας με επικεφαλής την ΝΔ και τον κύριο Μειμαράκη. Και από την άλλη μεριά οι δυνάμεις της εργασίας, της ισότητας, της διαφάνειας, του αγώνα κόντρα στην διαφθορά, στη φοροδιαφυγή με μπροστάρη τον ΣΥΡΙΖΑ.
-Είναι αρκετοί οι αντίπαλοι μας που θέλουν να ξεχάσουμε τις διαχωριστικές γραμμές. Που θέλουν να θολώσουν τα πολιτικά διλήμματα. Που θέλουν να ξεχάσουμε το βίο και την Πολιτεία της Νέας Δημοκρατίας. Που μας λένε αφού φέρατε συμφωνία με τους εταίρους στην Ευρώπη, δεν υπάρχουν στρατηγικές διαφορές.
Ότι τώρα γίναμε όλοι ίδιοι. Ε, λοιπόν όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και δεν θα γίνουμε ποτέ ίδιοι.
-Εμείς δώσαμε έναν αγώνα μέσα σε συνθήκες οικονομικού πολέμου για να βγάλουμε τον ελληνικό λαό από το τέλμα. Έναν αγώνα που κανένας άλλος δεν τόλμησε να δώσει, έναν αγώνα που κανείς άλλος δεν θέλησε να δώσει.
-Ο αγώνας αυτός, ο αγώνας της επτάμηνης διαπραγμάτευσης συντάραξε όλη την Ευρώπη. Και ανάγκασε ολόκληρο τον κόσμο να μιλά για την μικρή Ελλάδα που τολμά να σηκώνει κεφάλι στους δανειστές και στη Διεθνή της Ολιγαρχίας.  Μετά από αυτή τη μάχη τίποτα στην Ευρώπη δεν θα είναι πια το ίδιο. Γιατί ήδη το ρεύμα της αμφισβήτησης αρχίζει να μεγαλώνει.
-Ήδη πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις αλλάζουν τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα και αναγνωρίζουν την ελληνική τραγωδία. Καταλαβαίνουν ότι η πολιτική της λιτότητας δεν μπορεί να συνεχιστεί γιατί μπορεί να στοιχίσει το ίδιο το μέλλον της Ευρώπης.
-Να μας λείπουν οι συμβουλές των παραδομένων.Που σήμερα μας κουνούν και το δάχτυλο από πάνω γιατί δε καταφέραμε μέσα σε έξι μήνες να βγάλουμε το λαό έξω από το λάκκο που αυτοί 40 χρόνια έσκαβαν και τον έριξαν μέσα.Γιατί ο αγώνας μας απέδωσε, δε πήγε χαμένος.Απέδωσε το ηχηρό όχι του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα, που ήταν γιορτή δημοκρατίας και στιγμή ανάτασης για τον λαό μας.
Διότι ήταν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που απέτρεψε τα σχέδια που απεργάζονταν οι πιο σκληροί και αντιδραστικοί κύκλοι της Ευρώπης. Σχέδια διαρκούς εκβιασμού της Ελλάδας, σχέδια αποπομπής της από το Ευρώ για να λειτουργήσει σαν παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε λαό που τολμά να σηκώνει κεφάλι και να αγωνίζεται.


-Πετύχαμε μια συμφωνία που για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια μπορεί να δώσει προοπτική στην ελληνική κοινωνία και την ελληνική οικονομία. Μια συμφωνία που μειώνει τα πρωτογενή πλεονάσματα για την επόμενη τριετία πάνω από 20 δις Ευρώ. Και αυτή η απομείωση δίνει μια ανάσα στην ήδη επιβαρυμένη ελληνική οικονομία. Αντί λοιπόν αυτά τα 20 δις να πάνε στο χρέος θα πέσουν στην ελληνική αγορά. Θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία. Διότι αυτά είναι χρήματα μισθωτών και συνταξιούχων.
-Πετύχαμε μια συμφωνία που θέτει επί τέλους επί τάπητος το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Αυτού του βραχνά που συσσωρεύτηκε από τις πολιτικές του χρεοκοπημένου παλιού δικομματισμού.
-Ο κος Μεϊμαράκης που μας ζητούσε να υπογράψουμε ότι μας δώσουνε, γιατί έτσι συνήθισε στα χρόνια διακυβέρνησης του κόμματος του, έχει το πολιτικό θράσος να μας λέει ότι χρεώσαμε 90 δις τον ελληνικό λαό. Αν δεν ήταν επικίνδυνη η δημαγωγία του θα ήταν κωμική.
-Ακόμη και ένα παιδί καταλαβαίνει ότι τα 86 δις που εξασφαλίσαμε από τη νέα Συμφωνία δεν αποτελούν παρά αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους και μάλιστα με καλύτερους όρους από όσους θα πετύχαινε ποτέ η  ΝΔ, με χαμηλότερα επιτόκια και μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αποπληρωμής, ενώ ταυτόχρονα τα τμήμα των χρημάτων αυτών θα χρησιμοποιηθεί για τη λύση του προβλήματος των κόκκινων δανείων.
-Όλο το κερδισμένο έδαφος της διαπραγμάτευσης θα χανόταν αν ο ελληνικός λαός αποφάσιζε να αυτοκτονήσει συναινώντας στην παλινόρθωση της Νέας Δημοκρατίας και του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος. Αυτό κατανοεί ο ελληνικός λαός και γι’ αυτό θα δώσει για άλλη μια φορά τη μεγάλη νίκη στο ΣΥΡΙΖΑ.
-Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας αφορά την οικοδόμηση ενός νέου οικονομικού και παραγωγικού μοντέλου. Είναι η μεγάλη πρόκληση για την ανασυγκρότηση της ρημαγμένης ελληνικής οικονομίας και του απαξιωμένου κράτους. Και είναι εδώ ακριβώς που οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ της Αριστεράς και του παλιού πολιτικού συστήματος γίνονται ακόμη πιο σαφείς και ξεκάθαρες.
-Η Νέα Δημοκρατία αυτό το οποίο ευαγγελίζεται είναι μια ανάπτυξη που θα στηρίζεται πάνω στα κοινωνικά ερείπια. Πάνω στην διαλυμένη αγορά εργασίας, στην ασυδοσία των ολιγαρχικών συμφερόντων, στη συμπίεση των μισθών, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.  Και την ίδια στιγμή θέλει να αναπαράξει το σύστημα της ευνοιοκρατίας, της αναξιοκρατίας, της φοροδιαφυγής των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και της διαφθοράς. Για να συνεχίσουν να πληρώνουν τα βάρη της κρίσης τα συνήθη υποζύγια, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι μικροί και μεσαίοι επαγγελματίες.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει άλλο σχέδιο, άλλη στρατηγική και άλλο προσανατολισμό. Μια ισχυρή και αναπτυσσόμενη ελληνική οικονομία που θα στηρίζεται στην αξιοπρεπή εργασία και θα ανακτά την ανταγωνιστικότητα της βασιζόμενη πάνω στην αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της χώρας και των ανθρώπων της. Με έμφαση στην ποιότητα του παρεχόμενου προϊόντος, αγαθών και υπηρεσιών. Με επένδυση στην καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία. Με ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους ώστε να επιστρέψουν στην πατρίδα και να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια και με υψηλές προσδοκίες για το μέλλον.
-Είναι ο καθαρός αέρας του ΣΥΡΙΖΑ που κάνει τα στόματα να ανοίγουν και τη Δικαιοσύνη απερίσπαστη να προχωρά κάνοντας τη δουλειά της. Ήδη ο δημιουργός της λίστας Λαγκάρντ στέλνει νέες πληροφορίες και μηνύματα μέσω της κατάθεσης του στους Έλληνες Εισαγγελείς. Να μην διανοηθεί λοιπόν κανείς να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι εγώ προσωπικά θα είμαστε οι εγγυητές της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης που τιμά το καθήκον και την αποστολή της.
-Η νίκη την επόμενη Κυριακή θα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Θα είναι του λαού μας.Και από την άλλη Δευτέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση αγώνα και μάχης. Για να ενώσουμε το λαό μας σε ένα μεγάλο πατριωτικό και δημοκρατικό προσκλητήριο κάτω από την σημαία της ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.  Για την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, την ανάπτυξη και την ευημερία της κοινωνικής πλειοψηφίας.