Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 22:03

Ο ΣΥΡΙΖΑ να αγκαλιάσει και όχι να σαμποτάρει το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ

Ο ΣΥΡΙΖΑ να αγκαλιάσει και όχι να σαμποτάρει το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ

ΚΑΛΕΙ Η ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ 
Με κάλεσμα προς τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να αγκαλιάσουν το 4ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Καλαμάτας, απαντάει στην καταγγελία του ΣΥΡΙΖΑ, περί αποκλεισμού του, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, τονίζοντας όμως επίσης ότι το να σαμποτάρεται αυτή η εκδήλωση είναι απαράδεκτο…

Η απάντηση της Αντιφασιστική Κίνησης Καλαμάτας, με τίτλο «Για την αποκατάσταση της αλήθειας», έχει ως εξής: «Με θλίψη διαβάσαμε την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας τρεις μέρες μόλις πριν το 4ο Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ, όπου ισχυρίζεται ότι αποκλείστηκε αντιδημοκρατικά από τη διοργάνωση του. Θλίψη γιατί δυστυχώς βλέπουμε να υπερισχύει ο πολιτικός εγωισμός και η μικροπρέπεια από τις ανάγκες του αντιφασιστικού κινήματος. Θλίψη γιατί περιμέναμε περισσότερη αυτοκριτική διάθεση και λιγότερη αλαζονεία.
Θα θέλαμε καταρχάς να υπενθυμίσουμε ότι εδώ και τέσσερα χρόνια το Αντιφασιστικό-Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ δεν οργανώνεται από τα κόμματα αλλά από την Αντιφασιστική Κίνηση και από κοινωνικούς φορείς της πόλης και είναι ανοιχτό σε κάθε δημοκρατικό πολίτη να συμμετάσχει και να βοηθήσει στην οργάνωση του, όπου κι αν αυτός εντάσσεται, συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα αποκλεισμού για κανένα.
Από την πρώτη διοργάνωση το 2012 μέχρι σήμερα οι συλλογικότητες και οι πολίτες που συμμετέχουν στη διοργάνωση είχαν αποφασίσει τη μη παραχώρηση χώρων παρέμβασης (τραπεζάκι) σε κόμματα που ενέχονται στην ψήφιση μνημονίων και αυτό τηρήθηκε απαρέγκλιτα όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φέτος αποφασίστηκε να ακολουθηθεί η ίδια αντίληψη για λόγους δικαιοσύνης αλλά και πολιτικής ουσίας, γιατί ο φασισμός βρίσκει εύφορο έδαφος ανάπτυξης σε συνθήκες κοινωνικής καταστροφής, απώλειας της λαϊκής κυριαρχίας και εκτροπής των δημοκρατικών θεσμών. Η απόφαση αυτή πάρθηκε σε ανοιχτές δημόσιες συνελευσιακές διαδικασίες της Αντιφασιστικής Κίνησης και εκπροσώπων των φορέων από τις οποίες τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν συστηματικά εδώ και αρκετό καιρό.
Αν είναι μια φορά προβληματικό να εξαρτάται από την ύπαρξη ή όχι μιας κομματικής ταμπέλας η παρουσία και η συνεισφορά του κάθε πολιτικού χώρου σε μια αντιφασιστική εκδήλωση, το να σαμποτάρεται αυτή ανοιχτά είναι απαράδεκτο.
Καλούμε το δημοκρατικό λαό και τη νεολαία της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας, συμπεριλαμβανομένων και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ, να αγκαλιάσει με τη μαζική του παρουσία το 4ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ και να συμβάλει στην επιτυχία του».
Σημειώνεται ότι λόγω της πρόγνωσης ότι το Σαββατοκύριακο θα βρέχει, τροποποιήθηκε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ, το οποίο τελικά θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις έξι το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου και έξω, κάτω από το υπόστεγο.