Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015 18:41

Δίνουν 15 ευρώ ανά κιλό ελαιολάδου για να παρασκευάσουν υγειοπροστατευτικά προϊόντα

Οι γνωστοί και στη Μεσσηνία ερευνητές Προκόπης Μαγιάτης και Ελένη Μέλλιου Οι γνωστοί και στη Μεσσηνία ερευνητές Προκόπης Μαγιάτης και Ελένη Μέλλιου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 
«Τσακάλια» οι ξένοι… «Τσάκωσαν» μια καινοτομία του Πανεπιστημίου Αθηνών και των γνωστών στη Μεσσηνία ερευνητών Προκόπη Μαγιάτη και Ελένης Μέλλιου και παρασκεύασαν προϊόντα με πρώτη ύλη το ελαιόλαδο, τα οποία βοηθούν στην αντιμετώπιση των πόνων των μυών και των αρθρώσεων. Το Πανεπιστήμιο Αθηνών ψάχνει λάδια για την παρασκευή αυτών των προϊόντων, προσφέροντας την απίστευτη τιμή των 15 ευρώ ανά κιλό…

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου, στη Μάλαγα της Ισπανίας, παρουσιάστηκαν τα νέα προϊόντα της σειράς Oleocanthol, της εταιρείας Carcabuey Health Venture. Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν οι Έλληνες ερευνητές Δρ. Προκόπης Μαγιάτης και Δρ. Ελένη Μέλλιου -που έχουν πραγματοποιήσει έρευνες σε ελαιόλαδα της Μεσσηνίας- οι οποίοι ανέπτυξαν με την ομάδα τους την οικολογικά φιλική μέθοδο παραγωγής της πρώτης ύλης στην Ελλάδα καθώς και πλήθος ιατρών από νοσοκομεία της Ανδαλουσίας.
Η πρώτη ύλη αποτελείται από ειδικό εκχύλισμα ελαιολάδου με περιεκτικότητα 50% σε ελαιοκανθάλη και απευθύνεται σαν επικουρικό προϊόν σε ασθενείς με μυικούς πόνους και πόνους αρθρώσεων.
Η νέα καινοτομία βασίζεται στην κατάλληλη επιλογή ελαιολάδου με τη μέθοδο Aristoleo™ που επίσης έχει αναπτυχθεί από τους ίδιους Έλληνες ερευνητές.
Η παρουσίαση του προϊόντος έγινε υπό την αιγίδα της Oleocanthal International Society.
Ας ελπίσουμε σύντομα και ελληνικές εταιρείες να ακολουθήσουν τα πρωτοπόρα βήματα των αντίστοιχων ισπανικών αξιοποιώντας την εμπειρία της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας.
Ανακοίνωση διεθνούς βραβείου
Η διεθνής επιστημονική εταιρεία Oleocanthal International Society αναζητά ελαιόλαδα με υψηλή περιεκτικότητα και καθαρότητα σε ελαιοκανθάλη μέχρι τις 28/2/2016. Στον παραγωγό που θα επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα θα δοθεί τιμητική βράβευση αξίας 1000 ευρώ κατά τη διάρκεια του επόμενου συνεδρίου της εταιρείας το 2016. Σε όλους τους παραγωγούς που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα δοθεί πιστοποιητικό χημικής ανάλυσης εκ μέρους της διεθνούς επιστημονικής εταιρείας. Προϋπόθεση συμμετοχής το λάδι να έχει ελεγχθεί με φασματοσκοπία NMR για επιβεβαίωση της περιεκτικότητας. Κόστος συμμετοχής και χημικής ανάλυσης για Έλληνες παραγωγούς: 100 ευρώ. Επίσης η εταιρεία εγγυάται την απορρόφηση 1.000 λίτρων σε τιμή 15 ευρώ/kg μέσω του Πανεπιστημίου Αθηνών για το κορυφαίο ελαιόλαδο αν περιέχει >1000 mg/Kg ελαιοκανθάλη. Το λάδι που θα επιλεγεί θα χρησιμοποιηθεί για ερευνητικούς σκοπούς. Για περισσότερες πληροφορίες για τις ελληνικές συμμετοχές μπορείτε να επικοινωνείτε με τον καθηγητή Προκόπη Μαγιάτη στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πέτρος Τσώνης