Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2015 20:42

Πανδαισία χορωδιακής μουσικής υπόσχονται Δήμος Καλαμάτας και Interkultur

Κώστας Νικολέας, Παναγιώτης Νίκας, Θανάσης Ηλιόπουλος, Κρίστιαν Λιούνγκρεν και Κώστας Κοντοθανάσης Κώστας Νικολέας, Παναγιώτης Νίκας, Θανάσης Ηλιόπουλος, Κρίστιαν Λιούνγκρεν και Κώστας Κοντοθανάσης

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ 
Οι Βραζιλιάνοι είναι οι πρώτοι που έφτασαν στην Καλαμάτα και ακολούθησαν οι Ρώσοι. Αναμένονται Κινέζοι, Κονγκολέζοι, Ούγγροι, Τσέχοι, συνολικά 1.500 χορωδοί από διάφορες χώρες του κόσμου, προκειμένου να λάβουν μέρος στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, που ξεκινάει την Τετάρτη το απόγευμα, με παρέλαση στην οδό Αριστομένους, στη συνέχεια με καλωσόρισμα στην κεντρική πλατεία και το βράδυ με την τελετή έναρξης, στο κλειστό της Τέντας…

Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι για την αναγγελία της έναρξης του Φεστιβάλ, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, δήλωσε ευτυχής για το γεγονός ότι ξεκινάει επί των ημερών του μια πολιτιστική διοργάνωση που όπως υπογράμμισε έχει διεθνή σημασία και θα δώσει διεθνή προβολή στην πόλη.
Από την πλευρά του ο Κρίστιαν Λιούνγκρεν, εκπρόσωπος της διοργανώτριας εταιρίας Interkultur και εκτελεστικός καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας, εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη στήριξη της διοργάνωσης από τους εθελοντές της πόλης και κάλεσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής να προσέλθουν στις εκδηλώσεις, διαβεβαιώνοντας ότι θα απολαύσουν μια «καταιγίδα» χορωδιακών μελωδιών.
Επίσης ο πρόεδρος της Φάρις, δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Ηλιόπουλος, σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις θα είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, στο Μέγαρο Χορού και στην εκκλησία των Ταξιαρχών, εκτός από τα γκαλά που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη και την Παρασκευή το βράδυ, στο Μέγαρο Χορού, με εισιτήρια 10 και 12 ευρώ. Ακόμη, ο Θανάσης Ηλιόπουλος παρουσίασε αντικείμενα με τα λογότυπα της εκδήλωσης, τα οποία θα μπορεί να αγοράσει το κοινό, όπως μπλουζάκια, τσάντες αλλά και το βιβλίο της διοργάνωσης.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ευχαρίστησε θερμά τον Κρίστιαν Λιούνγκρεν για τις προσπάθειές του ώστε να γίνει η διοργάνωση στην Καλαμάτα, τονίζοντας ότι αποδείχθηκε μεγάλος φίλος της πόλης. Ευχαρίστησε επίσης τους εθελοντές, τους χορηγούς, τον πρόεδρο της Φάρις και κάθε άλλον που συνέβαλε στη διοργάνωση, ενώ επανέλαβε ότι πρόκειται για μια εκδήλωση που θα στηρίξει την τοπική οικονομία, μιλώντας για 8.000 διανυκτερεύσεις σε μια περίοδο χωρίς τουριστική κίνηση και για στήριξη σειράς άλλων επαγγελμάτων που συνδέονται με τον τουρισμό.
Ο Κρίστιαν Λιούνγκρεν τόνισε επίσης την ικανοποίησή του για τη στήριξη που είχε η εκδήλωση αλλά και για την υπόσχεση του δημάρχου ότι το Φεστιβάλ θα πραγματοποιείται ανά δύο χρόνια στην Καλαμάτα.
Τη μετάφραση των δηλώσεων του Κρίστιαν Λιούνγκρεν, ο οποίος είναι Σουηδός και μίλησε στα Αγγλικά, έκανε ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, Κώστας Κοντοθανάσης.
Στ.Μ.