Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2015 01:12

"Τον Κινέζο" έκανε το Ελληνικό Δημόσιο στο Εφετείο για τις απαλλοτριώσεις στην περιμετρική

"Τον Κινέζο" έκανε το Ελληνικό Δημόσιο στο Εφετείο για τις απαλλοτριώσεις στην περιμετρική

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Αναβολή ζήτησαν και πήραν συνήγοροι δικαιούχων αποζημίωσης για τις συμπληρωματικές αναγκαστικές απαλλοτριώσεις της περιμετρικής οδού της Καλαμάτας. Η αναβολή δόθηκε για τις 21 Μαρτίου 2016. Ενδιαφέρον έχει η στάση του Ελληνικού Δημοσίου, που ουδεμία αντίρρηση εξέφρασε για το αίτημα της αναβολής, ενώ στο παρελθόν βιαζόταν τόσο πολύ που πήρε τη γη από τους ιδιοκτήτες με ειδική διαδικασία (άρθρο 7Α)…

Ειδικότερα, χθες το πρωί επρόκειτο να συζητηθεί στο Εφετείο της Καλαμάτας ο προσδιορισμός των οριστικών τιμών για τις συμπληρωματικές απαλλοτριώσεις της περιμετρικής οδού, οι οποίες αφορούν κυρίως τις συνδετήριες οδούς με την Αρτέμιδος.
Ωστόσο, συνήγοροι των δικαιούχων ζήτησαν αναβολή, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι εντολείς τους, λόγω και των capital controls, δεν είχαν τη δυνατότητα να προετοιμαστούν για τη δίκη, να αναθέσουν δηλαδή σε μηχανικούς την υποστήριξη της υπόθεσής τους. Οι δικηγόροι του Ελληνικού Δημοσίου δεν εξέφρασαν καμία αντίρρηση και το δικαστήριο έδωσε αναβολή για τις 21 Μαρτίου του 2016.
Ωστόσο υπήρχαν και δικαιούχοι που έξω από την δικαστική αίθουσα εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για την αναβολή της δίκης, τονίζοντας ότι τα οικονομικά προβλήματα είναι μεγάλα και πρέπει να πληρωθούν χωρίς καθυστερήσεις για τη γη τους που είναι υπό απαλλοτρίωση.
Στ.Μ.