Τρίτη, 03 Νοεμβρίου 2015 15:40

Αποσυναρμολογείται και φεύγει το "τοπόσημο" του λιμανιού της Καλαμάτας

Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΓΕΡΑΝΟΣ 
Είχε γίνει σήμα κατατεθέν, με την τριακονταετή ορθοστασία του στο λιμάνι της Καλαμάτας, ο μεγάλος γερανός, που σήμερα ξεκίνησε η αποσυναρμολόγησή του προκειμένου να μεταφερθεί στο Πέραμα. Ο γερανός πουλήθηκε, με τιμή πολύ μικρότερη της κανονικής του αξίας, η οποία όμως χάθηκε γιατί όλα αυτά τα χρόνια έμενε ασυντήρητος. Είχε αγοραστεί από τη Γερμανία, το 1985, με 2.500.000 μάρκα…

Όμως δήλωσε στην «Kalamata Journal» ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, στο οποίο και ανήκε ο γερανός, για την πλήρη αποσυναρμολόγησή του θα χρειαστούν δύο ημέρες ακόμη. Η μεταφορά του στο Πέραμα, σε ναυπηγείο που ανήκει στην εταιρεία που τον αγόρασε, θα γίνει με εφτά ή οχτώ φορτηγά! Εκεί θα γίνουν οι απαιτούμενες συντηρήσεις, το κόστος των οποίων υπολογίζεται ότι ξεπερνά τις 100.000 ευρώ και ακολούθως ο γερανός θα συναρμολογηθεί ξανά και θα τεθεί σε λειτουργία.
Ο γερανός πουλήθηκε με 62.000 ευρώ, τα οποία θα διατεθούν, όπως σημείωσε ο Χάρης Βγενής, για έργα στην προκυμαία. Έργα τα οποία προβλέπονται στο μάστερ πλαν και αφορούν την ασφαλτόστρωση της προκυμαίας στο σημείο όπου βρισκόταν ο γερανός, τη δημιουργία νέου σταθμού αναμονής επιβατών, τις διαγραμμίσεις για τη στάθμευση αυτοκινήτων κ.λπ.
Στην προκυμαία αυτή θα μπουν και νέα φωτιστικά, με τα χρήματα που εξασφάλισε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας από την πώληση παλιοσίδερων.
Στ.Μ.