Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 20:54

Φοιτητές του ΤΕΙ διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση στις σχολές τους

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Κινητοποίηση ενημέρωσης του κόσμου για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές του ΤΕΙ, λόγω της υποχρηματοδότησης του τριτοβάθμιου εκπαιδευτικού ιδρύματος, πραγματοποίησαν το απόγευμα στο κέντρο της Καλαμάτας φοιτητές της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας και της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας…

Οι σπουδαστές προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης και σε ενημέρωση των πολιτών. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν ήταν « Τσίπρα και Φίλη ακούστε το καλά, φέρτε στις σχολές τα αποθεματικά», «Ανάγκη του λαού, η δωρεάν παιδεία, έξω απ' τις σχολές η κάθε εταιρεία».
Το πλαίσιο των δύο σπουδαστικών Συλλόγων του ΤΕΙ Πελοποννήσου, έχει ως εξής:
«Να βρεθούμε μαζί στον συλλογικό αγώνα για να διεκδικήσουμε όσα δικαιούμαστε. Γιατί η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκίνησε αλλά τα προβλήματα και τα εμπόδια στις σπουδές παραμένουν. Σε αυτά φέτος προστίθενται και καινούργια, μέσω του 3ουμνημονίου. Η αιτία για αυτή την κατάσταση, βρίσκεται στην τεράστια υποχρηματοδότηση της σχολής μας δηλαδή κούρεμα των αποθεματικών και μείωση του Προϋπολογισμού του ΤΕΙ που έχουν ως αποτέλεσμα την έλλειψη καθηγητών, τα υπεράριθμα τμήματα σε εργαστήρια και θεωρίες αλλά και τη μη παροχή αναλώσιμων όπως σημειώσεις, εργαστηριακές ρόμπες κ.λπ.
Διεκδικούμε:
•        Να επιστραφούν τώρα τα αποθεματικά της σχολής μας. Επαρκής κρατική χρηματοδότηση!
•        Δωρεάν σίτιση, στέγαση, μετακίνηση, βιβλία, σημειώσεις, αναλώσιμα!
•        Κανένας φοιτητής έξω από εργαστήριο ή θεωρία! Κανένα υπεράριθμο εργαστηριακό τμήμα ή θεωρία!
•        Αποκλειστικά δωρεάν σπουδές!»