Δευτέρα, 09 Νοεμβρίου 2015 17:22

Αντιπολεμικά παιχνίδια για τους μικρούς πρόσφυγες

ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΩΝ
Παιχνίδια για τα μικρά προσφυγόπουλα συλλέγουν η Συντροφιά των Παραμυθιών της Παρασκευής και το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», στην Καλαμάτα. Τα παιχνίδια θα σταλούν στη Μυτιλήνη, στο «Book and Art» και τη Βάλια Μπαρμπατιώτη που πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει την ομάδα «Ένα παιχνίδι για ένα χαμόγελο, με στόχο να προσφέρει λίγη αλλά απαραίτητη χαρά στα μικρά παιδιά που φτάνουν καθημερινά από τη Συρία στη Λέσβο... 

Η συγκέντρωση του υλικού ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα 9 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, καθημερινά στο χώρο του Βιβλιόπολις, Αριστομένους και Νικηταρά 3Α. Προτιμώνται παιχνίδια και λούτρινα ζωάκια σε καλή κατάσταση και σε μικρό μέγεθος για να μπορούν τα παιδιά να τα κουβαλάνε εύκολα και να μην αποτελούν βάρος στην οικογένεια. Θερμή παράκληση τα παιχνίδια να μην έχουν πολεμικό χαρακτήρα (στρατιωτάκια, όπλα κ.τ.λ.) για προφανείς λόγους.
«Περιμένουμε την ανταπόκριση σας, και σας ενημερώνουμε πως η Γενική Tαχυδρομική προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της για οποιαδήποτε βοήθεια προς τους πρόσφυγες, άρα δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση. Ας δείξουμε την αγάπη μας για τα παιδιά και κυρίως για εκείνα που το έχουν περισσότερη ανάγκη. Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επισκεφτείτε το βιβλιοπωλείο μας, είτε να μας καλέσετε στο 27210 28828, είτε να στείλετε μήνυμα στη σελίδα μας στο facebook ή στην ομάδα της Συντροφιάς των Παραμυθιών στο facebook» σημειώνεται στην ανακοίνωση.