Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2015 13:51

Απεργούν την Πέμπτη και οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, site, κανάλια

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ 
Μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους και όχι μια μέρα μπροστά θα απεργήσουν αυτή τη φορά οι δημοσιογράφοι, σύμφωνα με την απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών και των Ενώσεων Συντακτών της χώρας. Οι δημοσιογράφοι λοιπόν των εφημερίδων, των site, των καναλιών καλούνται να συμμετέχουν στην απεργία της Πέμπτης, με κύριο αίτημα την προάσπιση της κοινωνικής ασφάλισης…

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου- Ηπείρου- Νήσων καλεί τους δημοσιογράφους να απεργήσουν από τις έξι το πρωί της Πέμπτης έως τις έξι το πρωί της Παρασκευής «σε όλα τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ και τα άλλα ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ της χώρας, καθώς και στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και τα γραφεία Τύπου. Στα portals θα επιτραπεί  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ  ΚΑΙ ΜΟΝΟ η ανάρτηση ειδήσεων σχετικών με τις κινητοποιήσεις».
Όπως υπογραμμίζει η Ένωση Συντακτών Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, «αντιδρούμε δυναμικά στις εξελίξεις για το Ασφαλιστικό καθώς εντάσσονται στην γενικότερη κατεύθυνση διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης και της μετατροπής ενός κοινωνικού δικαιώματος σε ατομική υπόθεση. Είμαστε αντίθετοι στην πολιτική υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ κατ'  απαίτηση της εργοδοσίας συνολικά, που αποσκοπεί στην ενοποίηση των Ταμείων και των παροχών με στόχο τη συρρίκνωση των συντάξεων, της πρόνοιας, της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς τα ελάχιστα όρια. Και επισημαίνουμε ότι στη χρηματοδότηση του κύριου Ταμείου μας, του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ το κράτος δεν είχε και δεν έχει συμμετοχή, ενώ αντίθετα έχει καταληστεύσει τα αποθεματικά του με το PSI.
Διεκδικούμε:
-Την υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων που να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των απωλειών του προηγούμενου διαστήματος και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης.
- Να μην υποστούμε μείωση των κοινωνικοασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.
-Τη διατήρηση και υπεράσπιση των Ασφαλιστικών μας Ταμείων.
-Να μην περάσει κανένας νόμος που θα παρεμποδίζει το δικαίωμα στην απεργία.
-Να σταματήσει τώρα η φοροκαταιγίδα.
-Προστασία των ανέργων για όλο το διάστημα της ανεργίας».