Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015 21:17

Στα όρια της φαιδρότητας η διαδήλωση στην Καλαμάτα για το Πολυτεχνείο!...

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 
Τα όρια της φαιδρότητας άγγιξε η διαδήλωση που διοργάνωσαν συνδικαλιστικοί φορείς και κόμματα, απόψε στην Καλαμάτα, για την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Μια διαδήλωση όπου διαδηλωτές γιουχάιζαν άλλους διαδηλωτές! Μια διαδήλωση όπου οι Συριζαίοι φώναζαν «την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», ενώ από άλλα μπλοκ τους απαντούσαν «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Τσίπρα αρχηγό»!...

Πάντως οι Συριζαίοι φάνηκαν ψύχραιμοι ή ακόμη και αναίσθητοι και δεν απάντησαν σε συνθήματα με χαρακτηρισμούς όπως «καθάρματα» ή «τσογλάνια»!
Πρόκειται για τη συγκέντρωση και διαδήλωση που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στην κεντρική πλατεία, μαζί με άλλα πρωτοβάθμια Σωματεία, όπως το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Α’ ΕΛΜΕ. Στη διαδήλωση συμμετείχαν η Ανοιχτή Συνέλευση, ο ΣΥΡΙΖΑ, η Λαϊκή Ενότητα και το ΕΠΑΜ. Την κεντρική ομιλία έκανε ο μαθητής Γιώργος Σπυρόπουλος, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Σχολείων Καλαμάτας.
Όταν τελείωσε η ομιλία και ήρθε η ώρα για να αρχίσει η διαδήλωση προκλήθηκε μια μικρή αναταραχή για τη σειρά με την οποία θα παραταχθούν τα μπλοκ, καθώς οι διοργανωτές ήθελαν τα κόμματα να πάνε πίσω. Ωστόσο τα κόμματα δεν ήθελαν να είναι κοντά στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι μπήκε μπροστά το πανό του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και οι συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ, από πίσω η Λαϊκή Ενότητα, μετά το ΕΠΑΜ, μετά η Ανοιχτή Συνέλευση και στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η διαδήλωση ξεκίνησε με το σύνθημα «ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Τροικανοί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί», που ακούστηκε αρχικά από το μπλοκ του ΕΠΑΜ. Ακολούθησαν συνθήματα για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ώσπου κάποια στιγμή από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκε το σύνθημα «Όχι στη λιτότητα και την ανεργία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία»! Άλλοι διαδηλωτές θεώρησαν ότι οι Συριζαίοι προκαλούν και άρχισαν να γιουχάρουν, ενώ το μπλοκ του κυβερνόντος κόμματος συνέχισε φωνάζοντας, μεταξύ άλλων, «εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι ενότητα και πάλη». Από άλλα μπλοκ ακούστηκε σαν απάντηση το «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με τα μνημόνια ή με τους εργάτες», καθώς και το «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με τον Τσίπρα αρχηγό». Πάντως οι Συριζαίοι δεν πτοήθηκαν καθόλου και φώναξαν επίσης «Ετούτος ο λαός δεν θα το βάλει κάτω, η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο». Όταν δε η πορεία ολοκληρώθηκε και οι Συριζαίοι ξεκίνησαν να αποχωρούν, ακούστηκε μέσα από το πλήθος το σύνθημα «Πουλάτε αεροδρόμια, πουλάτε και λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε τσογλάνια»!
Στ.Μ.

Το μπλοκ της Ανοιχτής Συνέλευσης στη διαδήλωση για την εξέγερση του Πολυτεχενίου

Το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας

Μέλη του ΕΠΑΜ με πορτοκαλί στολές και με πλακάτ για Δημοκρατία και Εθνική Ανεξαρτησία

Το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στο βάθος