Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015 15:38

Πρωτόγνωρα πράγματα για Δήμο: Βίαιη αποβολή Συλλόγου με μεγάλο έργο

Πρωτόγνωρα πράγματα για Δήμο: Βίαιη αποβολή Συλλόγου με μεγάλο έργο

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Πρωτόγνωρα, για την αυτοδιοίκηση, μέσα, χρησιμοποιεί η δημοτική αρχή Καλαμάτας, για να διώξει τη Μεσσηνιακή Ένωση Αγιοφλωριτών «Ο Πάμισος», από χώρο που ο ίδιος ο Δήμος είχε διαθέσει στην Ένωση, αναγνωρίζοντας το μεγάλο έργο που προσφέρει εδώ και δεκαετίες. Με εντολή του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, έχει κινηθεί η διαδικασία της βίαιης αποβολής της Ένωσης από το χώρο που η ίδια επισκεύασε…

Δικαστικός επιμελητής παραβίασε βιαίως την αποθήκη που είχε παραχωρηθεί στην Ένωση, υλοποιώντας την εντολή του δημάρχου για τη βίαιη αποβολή της από το χώρο. Μετά τη βίαιη παραβίαση της αποθήκης έγινε η καταγραφή του εξοπλισμού της Ένωσης, ραδιοκασετόφωνο και ηχεία για τις εκδηλώσεις, καθίσματα για τις εκδηλώσεις, δεξαμενές νερού κ.ά Αντίγραφο της καταγραφής θα επιδοθεί στην Ένωση ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία της βίαιης αποβολής της.
Αυτές οι εξελίξεις έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο χωριό του Αγίου Φλώρου, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοί του στηρίζουν την Ένωση, ενώ προκαλούν περεταίρω θλίψη και αγανάκτηση στους εκπροσώπους της Ένωσης.
Μιλήσαμε με την Άννα Αναστασοπούλου, από τη διοίκηση της Ένωσης, η οποία τόνισε ότι τα πράγματα δεν πρόκειται να φύγουν από την αποθήκη εκτός αν πάει η ίδια η δημοτική αρχή να τα πετάξει. Όπως ανέφερε, η αποθήκη αυτή, πριν παραχωρηθεί στην Ένωση, είχε χρησιμοποιηθεί είτε σαν στάβλος είτε σαν χώρος στάθμευσης. Η ίδια η Ένωση, συνέχισε, την έφτιαξε και απολύτως άδικα τώρα εκδιώκεται, από τη δημοτική σύμβουλο της συγκεκριμένης δημοτικής ενότητας, Αναστασία Μπελογιάννη, με τις ευλογίες του δημάρχου, Παναγιώτη Νίκα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η κ. Αναστασοπούλου αναφέρθηκε στο έργο της Ένωσης, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου του σχολείου, το φωτισμό, τα πέτρινα παγκάκια, τις βρύσες, την πέτρινη σκάλα, που ανέφερε ότι γκρέμισε η κ. Μπελογιάννη, τη γεώτρηση του χωριού, τα έργα σε εκκλησίες και πολλά άλλα. «Θέλουν να εξαφανίσουν την Ένωσή μας επειδή έχει κάνει τεράστιο έργο», σημείωσε η κ. Αναστασόπουλου και μάλιστα υπογράμμισε ότι το πιο σημαντικό από όσα έχουν γίνει είναι οι γιορτές, στις οποίες ότι συμμετείχε ολόκληρο το χωριό, γυρνώντας οριστικά σελίδα από καταστάσεις που είχαν λάβει χώρα στο παρελθόν.
Η κ. Αναστασοπούλου υπογράμμισε ότι η Ένωση δεν θα σταματήσει να προσφέρει στον Άγιο Φλώρο σε όποια άλλη ενέργεια και αν προβεί ο Δήμος Καλαμάτας.
Στ.Μ.