Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2015 19:19

Πριν διαδήλωνε κατά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, τώρα φιλοδοξεί να κάνει την Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα…

Πριν διαδήλωνε κατά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, τώρα φιλοδοξεί να κάνει την Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα…

ΕΚΤΩΡ ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ 
Στην Πάτρα ο Έκτωρ Τσατσούλης διαδήλωνε κατά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Τώρα έχει αναλάβει να κάνει την Καλαμάτα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, ως εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας. Όπως είπε ο ίδιος χθες το βράδυ, στο Δημοτικό Συμβούλιο, στην Πάτρα «πούλησαν» τον πολιτισμό, γι’ αυτό και είχε ταχθεί με τους διαδηλωτές, ενώ στην Καλαμάτα η προσπάθεια είναι να υπηρετηθεί ο πολιτισμός προς όφελος όλων…

Κατά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της εισήγησης για τον προϋπολογισμό, τα οργανωτικά και τις υποδομές της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ο Έκτωρ Τσατσούλης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι η φιλοδοξία είναι να αντληθούν για τη χρηματοδότηση του προγράμματος περισσότερα από 3.000.000 ευρώ από χορηγούς. Όπως είπε, οι αρμόδιοι σύμβουλοι του Γραφείου Υποψηφιότητας θεωρούν ότι το ποσό αυτό είναι μεγάλο, ο ίδιος ωστόσο εκτιμά ότι τελικά θα συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα και μάλιστα ανέφερε ότι ευελπιστεί πως θα υπάρξουν σημαντικές χορηγίες και από το εφοπλιστικό κεφάλαιο και από άλλους χορηγούς που θα παρακινηθούν να δώσουν χρήματα από τον τρόπο με τον οποίο «θα πουλήσουμε» αυτό το πρόγραμμα.
Τότε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Νιάρχος, διερωτήθηκε τι σχέση μπορεί να έχει ο πολιτισμός με τη λέξη «θα πουλήσουμε» και με τα συμφέροντα του εφοπλιστικού κεφαλαίου, υποστηρίζοντας ότι και μόνο αυτό δείχνει ότι ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας δεν αφορά την κοινωνία.
Η απάντηση του εκτελεστικού διευθυντή του Γραφείου Υποψηφιότητας ήταν ότι η λέξη «θα πουλήσουμε» δεν αφορά τον πολιτισμό αλλά τη διαδικασία προσέλκυσης χορηγών και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι ο ίδιος δεν έχει κανένα σκοπό να πουλήσει τον πολιτισμό αλλά να υπηρετήσει τον πολιτισμό προς όφελος της κοινωνίας και των καλλιτεχνών. Αυτό τόνισε ότι δεν έγινε στην Πάτρα, γι’ αυτό και εκεί διαδήλωνε με άλλο κόσμο κατά της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.
Επιπλέον παρατήρησε ότι ένα μεγάλο μέρος του καλλιτεχνικού προγράμματος θα είναι δωρεάν για τον κόσμο, σημειώνοντας όμως ότι θα υπάρχουν και εκδηλώσεις με εισιτήριο γιατί, όπως είπε, για να υπάρχει πολιτισμός πρέπει να υπάρχουν καλλιτέχνες που πληρώνονται.
Στ.Μ.