Κυριακή, 29 Νοεμβρίου 2015 00:23

Το ΔΗΠΕΘΕΚ εμποδίζει άλλα θέατρα να παρουσιάσουν τα έργα τους στην Καλαμάτα;

ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΚΑΡΗ 
Παράπονα κάνουν θίασοι της Αθήνας ότι εμποδίζονται να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους στην Καλαμάτα. Αυτό είπε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, που υπαινίχθηκε μάλιστα ότι αυτά τα εμπόδια στήνονται από την εταιρία που έχει ετοιμάσει τη νέα παραγωγή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας!...

«Υπάρχουν παράγονται από άλλους θιάσους που λένε ότι θέλουν να παρουσιάσουν στην πόλη την παράστασή τους αλλά βρίσκουν τις πόρτες κλειστές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Μάκαρης. Αμέσως πιο πριν είχε διερωτηθεί αν «είναι επένδυση η αγορά έτοιμης παράστασης με 100.000 ευρώ και μάλιστα χωρίς να υπάρχει μείωση των εισιτηρίων». Η παράσταση στην οποία αναφέρεται ο Μανώλης Μάκαρης είναι «Ο φόβος» του Στέφαν Τσβάιχ, μια συμπαραγωγή με την εταιρία του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, ενώ η σκηνοθεσία ανατέθηκε στην καλλιτεχνική διευθύντρια του Γραφείου Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, Έλενα Πέγκα. Πάντως ο Μανώλης Μάκαρης είπε ότι δεν αμφισβητεί την καλλιτεχνική αξία των συντελεστών της παράστασης, στους οποίους και ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, απάντησε στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας ότι με τη νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ γίνεται μια προσπάθεια για την εξωστρέφεια του θεάτρου και μάλιστα τόνισε ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η παράσταση θα ανέβει και σε θεατρικές σκηνές της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας. Σημείωσε ότι δεν πρόκειται για έτοιμη αγορασμένη παράσταση αλλά για παραγωγή που στήθηκε ειδικά για το ΔΗΠΕΘΕ της Καλαμάτας. Είπε ακόμη ο κ. Ηλιόπουλος ότι οι τιμές των εισιτηρίων έχουν μειωθεί από τα 12 στα 10 ευρώ και τα μειωμένα από τα 10 στα 8 ευρώ. Για μια ακόμη φορά τόνισε ότι τα ΔΗΠΕΘΕΚ είναι εγκαταλειμμένα από την πολιτεία και πως το ΔΗΠΕΘΕ της Καλαμάτας κρατιέται ζωντανό αποκλειστικά από τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής. Επίσης επανέλαβε ότι όταν ανέλαβε η δημοτική αρχή βρήκε το θέατρο σε τραγική κατάσταση, με φοβερά χρέη και άλλα οικονομικά προβλήματα, τα οποία όμως έχουν πλέον ρυθμιστεί, με πολύ μεγάλο οικονομικό κόστος όμως.
Πάντως ο Θανάσης Ηλιόπουλος δεν απάντησε στην αναφορά του Μανώλη Μάκαρη ότι άλλοι θίασοι της Αθήνας εμποδίζονται να παρουσιάσουν τις παραστάσεις τους στην Καλαμάτα.
Στ.Μ.