Τρίτη, 08 Δεκεμβρίου 2015 01:06

Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη από "Ξαναρχί-ΖΩ»", Κοινωνικό Ιατρείο, πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Είναι οι πιο σημαντικοί εθελοντικοί κοινωνικοί φορείς που συνδέονται με την υγεία και διοργανώνουν για την Τετάρτη εθελοντική αιμοδοσία στο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας. Είναι ο Σύλλογος Ατόμων με Εμπειρία Καρκίνου Καλαμάτας «Ξαναρχί-ΖΩ», ο Σύλλογος Φίλων Δικτύου Ιατρείων Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μεσσηνίας (Κοινωνικό Ιατρείο Καλαμάτας) και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ)…

Πρόκειται για την 7η κατά σειρά εθελοντική αιμοδοσία που διοργανώνουν οι τρεις φορείς, με σκοπό την ενίσχυση της «Τράπεζας Αίματος Αλληλεγγύης», την οποία έχουν ιδρύσει και στηρίζουν.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, «Η Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας «Πανταζοπούλειος Λαϊκή Σχολή», την Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015, από τις 09:00 το πρωί έως τη 1:30 μετά το μεσημέρι.
Πρόκειται για μια εκδήλωση η οποία έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση όλων στην εθελοντική αιμοδοσία, ως μια μορφή προσφοράς ζωής και αγάπης προς τους συνανθρώπους μας που χρειάζονται αίμα.
Η εθελοντική αιμοδοσία είναι μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπό μας. Η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος είναι μια κατάσταση που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ζωή όσων το χρειάζονται ως θεραπευτικό μέσο. Γι’ αυτό, δεν υπάρχει πολυτιμότερο δώρο από το αίμα σε όποιον το χρειάζεται, αφού στην πραγματικότητα είναι ένα δώρο ζωής γι' αυτόν.
ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΖΩΗΣ, ΓΙΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΔΟΤΗΣ ΜΥΑΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!».