Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου 2015 02:06

Χριστουγεννιάτικη σύμπραξη Δημοτικής Σχολής Χορού και Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας

Κατερίνα Κασιούμη, Θανάσης Ηλιόπουλος, Στάθης Γυφτάκης Κατερίνα Κασιούμη, Θανάσης Ηλιόπουλος, Στάθης Γυφτάκης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη παράστασή τους θα πραγματοποιήσουν απόψε, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, η Σχολή Χορού και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας. Μόνο που η φετινή παράσταση θα είναι διαφορετική. Θα είναι μια σύμπραξη των χορευτών και των μουσικών σε μια ενιαία εκδήλωση και όχι σε μια παράσταση χωρισμένη σε δύο μέρη, στο χορευτικό και στο μουσικό. Μη χάσει λοιπόν το κοινό της πόλης την ευκαιρία να θαυμάσει αυτά που έχουν ετοιμάσει οι σπουδαστές και οι καθηγητές των δύο σχολών της Φάρις…

Ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, η καλλιτεχνική διευθύντρια της Δημοτικής Σχολής Χορού Κατερίνα Κασιούμη και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν απεύθυναν κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στις εφτά το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο και να παρακολουθήσει την εκδήλωση.
Μάλιστα ο Θανάσης Ηλιόπουλος τόνισε ότι η Σχολή Χορού και το Ωδείο, με την αποψινή παράσταση κλείνουν τη φετινή σεζόν, κατά την οποία τόνισε ότι είχαν εξαιρετική παρουσία. Πρόσθεσε ότι ανάλογη ήταν η παρουσία και του Εικαστικού Εργαστηρίου, που πραγματοποιεί έκθεση έργων των σπουδαστών του επίσης στο Πνευματικό Κέντρο, ενώ αναφέρθηκε και στις δύο διεθνείς διοργανώσεις της Σχολής Χορού και του Ωδείου, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών αντίστοιχα.
Η Κατερίνα Κασιούμη σημείωσε από την πλευρά της ότι η αποψινή εκδήλωση, παρ’ ότι είχε δυσκολίες στη διοργάνωσή της, λόγω των πολλών συντελεστών της, τελικά στήθηκε με κέφι και με άψογη συνεργασία μεταξύ της Σχολής Χορού και του Δημοτικού Ωδείου. Πρόσθεσε ότι οι σπουδαστές του χορού θα παρουσιάσουν ευχάριστους αλλά και νοσταλγικούς χριστουγεννιάτικους χορούς, με χριστουγεννιάτικες μελωδίες αλλά και τραγούδια από γνωστά μιούζικαλ.
Ο Στάθης Γυφτάκης εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά για αυτή τη συνεργασία με τη Σχολή Χορού. Όπως σημείωσε, από το Δημοτικό Ωδείο θα συμμετέχει το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο Μελίφωνο, η εφηβική-νεανική χορωδία του Ωδείου και το σύνολο εγχόρδων FLEX.
Στ.Μ.