Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015 14:54

Προκαταρκτική εξέταση για τη μαθήτρια που τραυματίστηκε σοβαρά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Προκαταρκτική εξέταση για τη μαθήτρια που τραυματίστηκε σοβαρά στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 
Σε διευθύντρια σχολείου της Καλαμάτας, με μεγάλη εμπειρία,  ανάθεσε ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Πελοποννήσου, Πάνος Πετρόπουλος, τη διερεύνηση της υπόθεσης με την 7χρονη μαθήτρια η οποία τραυματίστηκε σοβαρά, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή της, όταν έπεσε από παράθυρο στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, χθες, προσπαθώντας να βγει από τη σχολική αίθουσα στην οποία βρέθηκε κλεισμένη…

Ο περιφερειακός διευθυντής, σε δηλώσεις του στην «Kalamata Journal», τόνισε ότι η έμπειρη διευθύντρια διεξαγάγει προκαταρκτική εξέταση και προφανώς θα ακολουθήσει και ένορκη διοικητική εξέταση, με βοηθό επίσης έμπειρο διευθυντή σχολείου της περιοχής.
Για το τι ακριβώς συνέβη και προξενήθηκε το σοβαρό αυτό ατύχημα στη μαθήτρια, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι αυτό θα το δείξουν τα αποτελέσματα της έρευνας. Πάντως υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως διάθεση «κουκουλώματος» και αντίθετα τηρείται ό,τι προβλέπει η νομοθεσία.
Για τη φημολογία που κυκλοφορεί, ότι ενδεχομένως η μαθήτρια κρατήθηκε στην αίθουσα για τιμωρία, ο κ. Πετρόπουλος υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση εκπαιδευτικός να κλείδωσε το παιδί ενσυνείδητα. Τέτοια τιμωρητική διάθεση δεν υπάρχει στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι μάλιστα είναι έμπειροι. Αν έχει συμβεί αυτό εγώ πρέπει να παραιτηθώ».
Ο περιφερειακός διευθυντής σημείωσε ότι το πόρισμα θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα μήνα και πως η μοναδική αντικειμενική δυσκολία στη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης είναι οι σχολικές διακοπές.
Σε ό,τι αφορά την κατάσταση της υγείας του παιδιού, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν τραύματα στα πόδια, στο ένα χέρι και στο κεφάλι, τονίζοντας ότι τα κατάγματα δεν είναι συντριπτικά και δεν υπάρχει κίνδυνος.
Από σεβασμό στο παιδί, στην κατάσταση που βρίσκεται και στους γονείς τους, ο κ. Πετρόπουλος τόνισε ότι έχει απαγορεύσει σε άλλα στελέχη της εκπαίδευσης να προβούν σε δηλώσεις για το θέμα και πως από ευαισθησία δεν έχει απευθυνθεί και ο ίδιος ακόμη στους γονείς της μαθήτριας.
Στ.Μ.