Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 15:41

Οι προετοιμασίες για το Καλαματιανό καρναβάλι ξεκινούν - Κάλεσμα για σχηματισμό των γκρουπ

Αναστασία Μπελογιάννη, Ηλίας Κουτίβας, Θανάσης Ηλιόπουλος και Χρύσα Λιάππα στην πρώτη σειρά Αναστασία Μπελογιάννη, Ηλίας Κουτίβας, Θανάσης Ηλιόπουλος και Χρύσα Λιάππα στην πρώτη σειρά

ΡΕΚΟΡ GUINNESS ΣΤΟ ΧΟΡΟ BACHATA 
Την έναρξη του σχεδιασμού και του προγραμματισμού των εκδηλώσεων του Καλαματιανού Καρναβαλιού, ανακοίνωσαν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι των καρναβαλικών επιτροπών. Στις 15 Γενάρη ανοίγει το γραφείο του Καλαματιανού Καρναβαλιού στο Πνευματικό Κέντρο, άμεσα ξεκινά η υποβολή δηλώσεων συμμετοχής των εθελοντών και των καρναβαλικών γκρουπ, ενώ η πρώτη εκδήλωση του 4ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα γίνει στις 27 Φλεβάρη…

Τη συνέντευξη Τύπου έδωσαν ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, ως εκπρόσωπος της καρναβαλικής επιτροπής του Δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κουτίβας ως πρόεδρος της καρναβαλικής επιτροπής των εθελοντών, οι δημοτικοί σύμβουλοι και μέλη των δύο καρναβαλικών επιτροπών Χρύσα Λιάππα και Αναστασία Μπελογιάννη, ο εθελοντής Τάκης Μάλαμας και η Λίνα Καλαποθάκη, που μίλησε για τη μεγάλη χορευτική εκδήλωση που προγραμματίζεται για τις 12 Μάρτη, παραμονή της ημέρας που θα γίνει η καρναβαλική παρέλαση, στο πλαίσιο της οποίας θα επιχειρηθεί να σπάσει το ρεκόρ guinness στο χορό μπατσάτα (bachata). Όπως είπε η κ. Καλαποθάκη, για να σπάσει το ρεκόρ θα χρειαστεί να χορέψουν περισσότερα από 705 άτομα μια συγκεκριμένη χορογραφία, προσθέτοντας ότι η επιτυχία του εγχειρήματος θα δώσει μεγάλη προβολή στην Καλαμάτα, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος χορός είναι γνωστός παγκοσμίως.
Ο Θανάσης Ηλιόπουλος σημείωσε ότι οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους και διαδικτυακά, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής τόσο στο site του Δήμου Καλαμάτας όσο και στο site του Καλαματιανού Καρναβαλιού, που θα ενεργοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Επίσης τις επόμενες ημέρες, συνέχισε, θα ανέβουν στα site πληροφορίες για το καρναβάλι, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, φωτογραφίες και άλλο υλικό.
Πρόεδρος της καρναβαλικής επιτροπής των εθελοντών είναι φέτος ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κουτίβας, που σημείωσε ότι το καρναβάλι ανήκει στις παραδόσεις που τηρεί και αγαπάει τόσο ο δήμαρχος όσο και οι κάτοικοι της πόλης. Τόνισε ότι σκοπός του καρναβαλιού είναι να διασκεδάσει ο κόσμος αλλά και να δημιουργηθεί ένα ρεύμα επισκεπτών στην πόλη την περίοδο των αποκριών. Σε ό,τι αφορά τους εθελοντές σημείωσε ότι εδώ και έξι μήνες έχει αναπτύξει μια επικοινωνία μαζί τους προκειμένου να συμβάλουν στην επιτυχία του καρναβαλιού, ενώ αναφέρθηκε και σε επαγγελματίες της πόλης, τονίζοντας ότι στηρίζουν σε σημαντικό βαθμό το καρναβάλι.
Στ.Μ.