Τρίτη, 05 Ιανουαρίου 2016 00:55

Μνημονιακό "πλεόνασμα" στο Δήμο Καλαμάτας ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ!

Μνημονιακό "πλεόνασμα" στο Δήμο Καλαμάτας ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ!

«ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» ΛΕΕΙ Η Δ.Α.
Αριστεύει ο Δήμος Καλαμάτας στην εφαρμογή του μνημονίου στην αυτοδιοίκηση καθώς, παρά τη μείωση των επιχορηγήσεων από το κράτος, κατάφερε να κλείσει το 2015 με «πλεόνασμα» ύψους 10,5 εκατομμυρίων ευρώ! Η δημοτική αρχή τονίζει ότι το «πλεόνασμα» είναι αποτέλεσμα της νοικοκυρεμένης διαχείρισης που κάνει, ωστόσο είναι φανερό ότι…

…ένα σημαντικό μέρος αυτού του «πλεονάσματος» έχει δημιουργηθεί από την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών, όπως είναι και η αύξηση της φορολόγησης των δημοτών (ελεγχόμενη στάθμευση, παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων προς εκμετάλλευση, διατήρηση των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας στα ίδια επίπεδα παρότι τα σκουπίδια που παράγουν οι δημότες έχουν μειωθεί ιδιαίτερα, μέχρι και επιβολή τελών σε φορείς για την παρουσίαση εκδηλώσεών τους σε δημοτικούς χώρους!).
Σε σχετικό δελτίο Τύπου της δημοτικής αρχής με τίτλο «Πλεόνασμα 10,5 εκατ. ευρώ του Δήμου για το 2.015», σημειώνονται τα εξής: «Με υπόλοιπο 10.540.888,24 ευρώ «έκλεισε» το Ταμείο του Δήμου Καλαμάτας για το 2015, σύμφωνα με τις καταστάσεις που ο ειδικός ταμίας Σπύρος Σαρδέλης παρέδωσε στο Δήμαρχο.
Τούτο καταδεικνύει νοικοκυρεμένη διαχείριση στο Δήμο Καλαμάτας, ενώ όλα τα στοιχεία είναι ηλεγμένα και όλες οι διαδικασίες είναι εγκεκριμένες από υπερκείμενες Αρχές, οι δε έλεγχοι είναι συνεχείς.
Σημειώνεται πως ο Δήμος Καλαμάτας πέτυχε τα παραπάνω παρά την οικονομική κρίση και τη μείωση των πόρων τους οποίους χορηγεί το κράτος μέσω ΚΑΠ και ΣΑΤΑ κατά 65% περίπου σε σχέση με το 2009 και παρά το μεγάλο κόστος της διαχείρισης απορριμμάτων».
Στ.Μ.

Ο Ταμίας του Δήμου, Σπύρος Σαρδέλης, παραδίδει στο δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, το έγγραφο στο οποίο αναγράφεται ότι το 2015 έκλεισε με "πλεόνασμα" 10,5 εκατ. ευρώ