Παρασκευή, 08 Ιανουαρίου 2016 17:30

Ο Δήμος Καλαμάτας δεν συμφωνεί με την «ευκαιριακή» λειτουργία του τρένου

Ο Δήμος Καλαμάτας δεν συμφωνεί με την «ευκαιριακή» λειτουργία του τρένου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π. ΝΙΚΑ 
Την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας στην επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου, υπό όρους όμως, επανέλαβε σήμερα ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, τονίζοντας μάλιστα την αντίθεσή του στην ευκαιριακή λειτουργία του  τρένου, αναφερόμενος προφανώς στην περίοδο των εορτών και του πανηγυριού. Ταυτόχρονα, ο δήμαρχος ανήγγειλε την εγκατάσταση Υπηρεσιών του Δήμου στο κτήριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού Καλαμάτας, επισημαίνοντας μάλιστα ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη, θα εκφράσει και τις ευχαριστίες του προς το πρόσωπο που μερίμνησε ώστε να ευοδωθεί η συγκεκριμένη επιδίωξη…

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας ζητάει να του παραχωρηθεί ολόκληρος ο Σιδηροδρομικός Σταθμός με όλες του τις κτιριακές εγκαταστάσεις, για τις ανάγκες της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Σε αυτή τη φάση όμως πρόκειται να του παραχωρηθεί, έναντι ενοικίου, ένα τμήμα του κεντρικού κτιρίου.
Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία του σιδηρόδρομου, ο κ. Νίκας σημείωσε ότι ο Δήμος είναι θετικός, με τους εξής όμως όρους: Η επαναλειτουργία να γίνει από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με τη διάθεση του αναγκαίου προσωπικού, να επαναλειτουργήσει η γραμμή Ζευγολατιού-Καλαμάτας-Μεσσήνης, να συμμετέχει οικονομικά το κράτος. Σχετικά ο δήμαρχος επανέλαβε ότι ο Δήμος Καλαμάτας δέχεται να συμμετέχει και εκείνος οικονομικά όπως επίσης πρέπει να συμμετέχουν και οι Δήμοι που θα εξυπηρετούνται από το τρένο.
Κατά τα άλλα ο κ. Νίκας χαρακτήρισε ευκαιριακή την επαναλειτουργία του τρένου με τον τρόπο που γίνεται σήμερα, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι εγκυμονούνται κίνδυνοι ατυχημάτων και προκαλείται και αναστάτωση.
Στ.Μ.