Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 18:10

Απέχουν οι δικηγόροι από τα καθήκοντά τους και ζητούν απόσυρση του ασφαλιστικού

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
Την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους μέχρι και την Παρασκευή, αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας, που υποστηρίζει ότι η πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό αποσκοπεί στην εξόντωσή τους και στη δημιουργία συνθηκών μονοπωλιακού ανταγωνισμού. Επιπλέον οι δικηγόροι ζητούν αναστολή του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την επαναφορά των αμοιβών των δικαστικών επιμελητών στο παλαιό καθεστώς ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση των πολιτών στα δικαστήρια…

Ειδικότερα, η απόφαση έχει ως εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας,  που   συνεδρίασε εκτάκτως την 11-01-2016, αποφάσισε:
1. Την επικύρωση της από 09.01.2016 απόφασης της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.
2. Την ΑΠΟΧΗ  των δικηγόρων Καλαμάτας από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη 12-01-2016 μέχρι και την Παρασκευή 15-01-2016. 
3. Τη συμμετοχή των δικηγόρων του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας στην πανδικηγορική συγκέντρωση και πορεία από τα γραφεία του Δ.Σ.Α προς τη Βουλή, την Πέμπτη 14-1-2016 και ώρα 12.00 το μεσημέρι, με αναχώρηση από το Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας ώρα 8.30 π.μ.
4. Να παραμείνουν στη διάρκεια της αποχής κλειστά τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας και τα οποία θα εξυπηρετούν τους δικηγόρους και τους πολίτες μόνο για έκτακτες και κατεπείγουσες υποθέσεις.
5. Να ζητήσει την άμεση απόσυρση του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, το οποίο αποσκοπεί στην εξόντωση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικηγόρων (μικρού και μεσαίου εισοδήματος) και στη βίαιη απομάκρυνση από το επάγγελμά τους, δημιουργώντας κατ΄ αποτέλεσμα συνθήκες μονοπωλιακού ανταγωνισμού.
6. να ζητήσει  από την Κυβέρνηση επιπλέον: 
α) την άμεση αναστολή των διατάξεων του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, μέχρι την επαναδιαπραγμάτευση των βασικών διατάξεων του,  για τις οποίες αντέδρασε σύσσωμος ο νομικός κόσμος και
β) την επαναφορά στο παλαιό καθεστώς αμοιβών των δικαστικών επιμελητών, διότι με τις υπέρογκες αμοιβές που καθιερώθηκαν  από την 01-01-2016, είναι αδύνατη η πρόσβαση του πολίτη στα Δικαστήρια».