Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016 17:06

Οργανώνεται μεταφορά στην Αθήνα για το συλλαλητήριο κατά της "μεταρρύθμισης" στο ασφαλιστικό

ΝΑΥΛΩΣΗ ΠΟΥΛΜΑΝ 
Συλλαλητήριο κατά της πρότασης της κυβέρνησης σχετικά με το ασφαλιστικό οργανώνει για το Σάββατο η ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή και άλλων συνδικαλιστικών φορέων, ενώ οργανώνεται η συμμετοχή και Μεσσήνιων, που θα μεταφερθούν με πούλμαν. Κάλεσμα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις απευθύνουν οι συνδικαλιστές Γιώργος Κανέλης και Δημήτρης Πράττης…

Ο Γιώργος Κανέλης είναι ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας και αντιπρόεδρος του Παμμεσσηνιακού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ενώ ο Δημήτρης Πράττης είναι οργανωτικός γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ. Και οι δύο πλαισιώνουν τη Λαϊκή Ενότητα.
Στο κάλεσμά τους τονίζουν: «Αγώνας διαρκείας για να σταματήσουμε το καταστροφικό νέο ασφαλιστικό της κυβέρνησης. Με την  πρόταση  της  κυβέρνησης  για το ασφαλιστικό, επιχειρείται να δοθεί το τελειωτικό χτύπημα, στην  κοινωνική  ασφάλιση.
Με  την  πρόταση  της  η  κυβέρνηση  εξοντώνει  παλιούς  και  νέους  συνταξιούχους και ενισχύει  αντικειμενικά την ιδιωτική ασφάλιση για όσους έχουν και μπορούν, διευρύνοντας τις ταξικές ανισότητες.
Ο Γενάρης του 2016 θα είναι κρίσιμος μήνας για τον κόσμο της εργασίας και για το λαό συνολικότερα και για αυτό πρέπει με τους καλύτερους και μαζικότερους όρους να δοθεί η μάχη των μαχών που θα είναι το ασφαλιστικό.
Για να είναι όμως αποτελεσματική, σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της ελληνικής κοινωνίας, αυτή η μάχη πρέπει να πάρει πανεργατικά και παλλαϊκά χαρακτηριστικά.
Σημαίνει την προσπάθεια συντονισμού του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος με τους μικρομεσαίους, τους εμπόρους και τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστημονικούς φορείς και τους αγρότες.
Σημαίνει τέλος την επιλογή μορφών πάλης που θα δίνουν διάρκεια και αποτελεσματικότητα και που θα κορυφωθούν τις μέρες που θα κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στη βουλή μέσα από την προκήρυξη πανεργατικών, παλλαϊκών διαδηλώσεων, συλλαλητηρίων και απεργιών.
Ήδη η ΑΔΕΔΥ πήρε την πρωτοβουλία για την οργάνωση παλλαϊκού συλλαλητηρίου στην Αθήνα,  το Σάββατο 16 Γενάρη 12 το μεσημέρι. Στη σύσκεψη, που έγινε σήμερα στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν  και   συμμετέχουν στο  συλλαλητήριο και η ΓΣΕΕ και η ΕΣΕΕ, και  η ΕΣΗΕΑ και  το ΤΕΕ, και το  Δίκτυο  Συνταξιούχων και  οι  περισσότερες  Ομοσπονδίες Επίσης αποφασίστηκε, εκτός από το συλλαλητήριο του Σαββάτου, η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων ενόψει της κατάθεσης του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Αυτή η μάχη θα είναι κρίσιμη, θα κρίνει το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας και των επόμενων γενεών και γι' αυτό δεν φτάνει η συμμετοχή μόνο πολλών, αλλά όλων των εργαζομένων και της ελληνικής κοινωνίας.
Όλοι και όλες πρέπει να δώσουμε μαζικά το παρόν στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το Σάββατο στις 16 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 12:00 το μεσημέρι, για να πούμε ένα βροντερό όχι στο νέο ασφαλιστικό που καταστρέφει τις κατακτήσεις των εργαζομένων που κερδήθηκαν με αίμα εδώ και έναν αιώνα.
Αναχώρηση  Σάββατο 8.30  το  πρωί  με  πούλμαν  μπροστά από το Διοικητήριο (από την  οδό Ψαρών)».