Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016 07:59

Ο Νίκας ζητάει από τον Μάκαρη να μιλήσει στην κυβέρνηση για έργα αθλητισμού…

Ο Νίκας ζητάει από τον Μάκαρη να μιλήσει στην κυβέρνηση για έργα αθλητισμού…

ΠΟΛΥ ΠΙΣΩ Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Η υστέρηση της Καλαμάτας δεν σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις υπογραμμίστηκε για μια ακόμη φορά στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η δημοτική αρχή επιχείρησε να αμυνθεί για το ότι δεν έχει να παρουσιάσει σε αυτό τον τομέα έργο, υποστηρίζοντας ότι δεν την έχουν βοηθήσει οι κυβερνήσεις. Μάλιστα ο δήμαρχος ζήτησε τη βοήθεια του Μανώλη Μάκαρη, σημειώνοντας ότι βρίσκεται προς την κυβερνητική πλευρά και καλώντας τον να μεσολαβήσει, ιδιαίτερα για τη χρηματοδότηση αντικατάστασης του πανιού της Τέντας. Στην ίδια συνεδρίαση αποφασίστηκε να παραχωρηθεί οικόπεδο του Δήμου σε ιδιώτη για 25 χρόνια προκειμένου να φτιάξει αθλητική εγκατάσταση, κατά προτεραιότητα κλειστό κολυμβητήριο…

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης έθεσε το ζήτημα του νέου τραυματισμού αθλητή στο κλειστό της Τέντας, λόγω υγρασίας, ενώ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Καλαματιανού πρώην διεθνούς μπασκετμπολίτσα, Νικόλα Παπανικολόπουλου, ότι σε καμία από όσες πόλεις έχει αγωνιστεί δεν ήταν ο Δήμος τόσο μακριά από τον αθλητισμό όσο στην Καλαμάτα.
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου, Νίκος Μπασακίδης, αναγνώρισε μια μικρή ευθύνη της διοίκησης όσον αφορά την υγρασία στην Τέντα την ημέρα που σημειώθηκε ο τραυματισμός, διότι δεν λειτούργησαν έγκαιρα τα συστήματα που αντιμετωπίζουν αυτό το θέμα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ήταν κάτι σπάνιο αυτό που συνέβη και ειδικότερα το ότι έπιασε υγρασία ο χώρος από το μεσημέρι.
Ο δήμαρχος από την πλευρά του επίσης αναγνώρισε εμμέσως ότι υπάρχει πρόβλημα έλλειψης σύγχρονων αθλητικών υποδομών στην πόλη, τόνισε όμως ότι φταίνε οι κυβερνήσεις, που διαθέτουν τα χρήματα για έργα αθλητισμού με κριτήρια όχι αντικειμενικά αλλά εντοπιότητας των πολιτικών παραγόντων. Σχολίασε μάλιστα ότι και η σημερινή κυβέρνηση ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων και ότι δίνει πολλά χρήματα στη Β’ Αθηνών, εκεί που εκλέγονται οι περισσότεροι βουλευτές της.
Στην ίδια συνεδρίαση ο δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Φάββας, εισηγήθηκε την παραχώρηση ακινήτου του Δήμου, ανατολικά της πανεπιστημιακής σχολής, στο παλιό στρατόπεδο, για τη δημιουργία κολυμβητηρίου από ιδιώτη επενδυτή. Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά η λέξη κολυμβητήριο, ώστε να μην θεωρηθεί ότι ακολουθείται κάποια φωτογραφική διαδικασία, όπως σχολίασαν ότι συμβαίνει σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Ακολούθως όμως ο σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γιάννης Μπάκας, επέμεινε ότι πρέπει κατά προτεραιότητα να δημιουργηθεί κλειστό κολυμβητήριο και τότε ο δήμαρχος ζήτησε να περιληφθεί η επιδίωξη αυτή στην προκήρυξη, εφόσον είναι νόμιμο.
Πάντως από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκφράστηκαν επιφυλάξεις και ενστάσεις. Για παράδειγμα αναφέρθηκε ότι η δημιουργία ιδιωτικού κολυμβητηρίου σε δημοτικό χώρο θα ωθήσει σε ακόμη μεγαλύτερη εγκατάλειψη το δημοτικό κολυμβητήριο, ότι ο Δήμος θα μπορούσε να έχει φτιάξει είτε κολυμβητήριο είτε άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις με χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ, με τις οποίες όμως προτίμησε να κάνει «επιφανειακές αναπλάσεις» κ.λπ…
Στ.Μ.