Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016 20:20

Όχι σε διάδοχο της Βίκυς Μαραγκοπούλου με συνοπτικές διαδικασίες

Όχι σε διάδοχο της Βίκυς Μαραγκοπούλου με συνοπτικές διαδικασίες

ΤΑΣΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ 
Να δούμε πρώτα τι θέλουμε για το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και μετά να επιλέξουμε το πρόσωπο που μπορεί να φέρει εις πέρας αυτή την αποστολή. Αυτή είναι η πρόταση που έκανε ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, αναφερόμενος στη διαδοχή της Βίκυς Μαραγκοπούλου. Όμως η πρότασή του έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της δημοτικής αρχής, η οποία έχει σπεύσει να ανακοινώσει ότι «άμεσα θα προκηρύξει τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας»…

Ο Τάσος Πολυχρονόπουλος, πρώην αντιπρόεδρος της ΔΕΠΑΚ και σήμερα εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του οργάνου τόνισε ότι πρέπει οπωσδήποτε να γίνει μια σε βάθος συζήτηση για τον προσανατολισμό του Φεστιβάλ, ακόμη και για τα αίτια που οδήγησαν τη Βίκυ Μαραγκοπούλου στην παραίτηση και μετά να προκηρυχθεί η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, ώστε να επιλεγεί το πρόσωπο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο σχεδιασμό της διοργάνωσης.
Ο δε εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Έκτωρ Τσατσούλης, πρότεινε από την πλευρά του να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός, υποστηρίζοντας ότι ενδεχομένως δεν αρκεί να απευθυνθεί ο Δήμος μόνο στην εσωτερική αγορά για την εύρεση του κατάλληλου προσώπου.
Ωστόσο ο πρόεδρος της Φάρις, δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Ηλιόπουλος, τόνισε ότι η προκήρυξη θα γίνει άμεσα, ενδεχομένως και μέσα στον Ιανουάριο θα κληθεί το διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να εγκρίνει τους όρους της σχετικής προκήρυξης.
Στ.Μ.