Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016 19:31

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει απομόνωση τραμπούκικων συμπεριφορών από τα μπλόκα των αγροτών

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει απομόνωση τραμπούκικων συμπεριφορών από τα μπλόκα των αγροτών

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΕΤΡΑΚΟΣ 
Να απομονώσουν οι αγρότες από τα μπλόκα τους τα άτομα που προβαίνουν σε τραμπούκικες πράξεις, ζητάει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη λεκτική επίθεση που δέχτηκε ο Θανάσης Πετράκος, της Λαϊκής Ενότητας, την Κυριακή στη Μεσσήνη, από ολιγομελή ομάδα σε αγροτική κινητοποίηση. Ο δε Θανάσης Πετράκος, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα, μίλησε για 2-3 θερμοκέφαλα παιδιά, που έχουν θυμό γιατί διαψεύστηκαν οι ελπίδες τους και γιατί αντιμετωπίζουν προβλήματα, όπως χρέη σε τράπεζες. Και ο ίδιος ωστόσο υπαινίχθηκε ότι υπάρχουν ακροδεξιά στοιχεία και εχθροί της δημοκρατίας που προσπαθούν να υποδαυλίσουν την κατάσταση και πρέπει να απομονωθούν…

Ειδικότερα, ο Θανάσης Πετράκος ανέφερε ότι στο συμβάν δόθηκε μεγαλύτερη προβολή από αυτή που του αρμόζει, σημείωσε ότι καταλαβαίνει το θυμό των παιδιών για τη διάψευση των ελπίδων τους, προσθέτοντας όμως ότι δεν πρέπει να παρασυρθούν από τους εχθρούς της δημοκρατίας, που για να προωθήσουν τις θέσεις τους ωθούν σε τραμπούκικες ενέργειες και επικαλούνται την καραμέλα ότι όλοι ίδιοι είναι. Όπως συνέχισε, «εμείς αποδείξαμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ότι είχαμε την βούληση να υπερασπιστούμε την αξιοπιστία μας και τις δεσμεύσεις μας στο λαό έναντι του προσωρινού μας συμφέροντος, της σίγουρης επανεκλογής στη Βουλή και των προνομίων της εξουσίας. Οι αγρότες αυτά τα γνωρίζουν πάρα πολύ καλά».
Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση της Νομαρχιακής του Επιτροπής, σημειώνει: «Ο προπηλακισμός του Θανάση Πετράκου, στελέχους της ΛΑΕ,  στο μπλόκο των αγροτών στη Μεσσήνη από μια μικρή μειοψηφία παρευρισκομένων, συνιστά σοβαρό αντιδημοκρατικό ατόπημα και είναι απόλυτα καταδικαστέος.Πρόκειται για τραμπούκικη συμπεριφορά που καμία σχέση δεν έχει με τις δημοκρατικές παραδόσεις του αγροτικού κινήματος και προσιδιάζει με ακροδεξιές πρακτικές. Τα λίγα αυτά άτομα που προσπαθούν να δώσουν τέτοιο τόνο στα αγροτικά μπλοκ είμαστε σίγουροι ότι θα απομονωθούν από τους ίδιους τους αγρότες».
Στ.Μ.