Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 16:52

Η Περιφέρεια ευχαριστεί τη Βίκυ Μαραγκοπούλου για τη συνεισφορά της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι

ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΤΗΣ 
Ενώ ο Δήμος Καλαμάτας δείχνει ότι εξακολουθεί να είναι αιφνιδιασμένος από την παραίτηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου με ανακοίνωσή της τονίζει ότι η συνεισφορά της ήταν σημαντική όσον αφορά το πολιτιστικό γίγνεσθαι όχι μόνο στη Μεσσηνία αλλά και σε όλη την Πελοπόννησο και επιπλέον σχολιάζει ότι το κύρος της βάζει ψηλά τον πήχη όσον αφορά την επιλογή του διαδόχου της…

Ειδικότερα, σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας καταγράφεται δήλωση της αντιπεριφερειάρχη, Ντίνας Νικολάκου, στην οποία σημειώνεται ότι η δήλωση αυτή εκφράζει και τη θέση του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη και συνολικά της περιφερειακής αρχής. Η δήλωση έχει ως εξής:
«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και εκ μέρους του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και της Περιφερειακής αρχής την κα Μαραγκοπούλου για τη προσφορά της στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου, ειδικά δε σε ότι αφορά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο οποίο με την προσωπικότητα και τη δράση της προσέδωσε διεθνή αναγνωρισιμότητα και κύρος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για την ολοκλήρωση του Μεγάρου Χορού στην Καλαμάτα καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης ως Υφυπουργός Πολιτισμού, σε συνεργασία με τον τότε Δήμαρχο κ. Κουτσούλη, καθώς και τον τότε Υφυπουργό Άμυνας κ. Λαμπρόπουλο.
Το έργο που αφήνει παρακαταθήκη η κα Μαραγκοπούλου, αλλά και το κύρος και η εμβέλειά της δημιουργεί ακόμα υψηλότερες απαιτήσεις για τη διάδοχη κατάσταση». 
Στ.Μ.