Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 15:49

Απευθείας ανάθεση 12.300 ευρώ για μια ιστοσελίδα!...

Απευθείας ανάθεση 12.300 ευρώ για μια ιστοσελίδα!...

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Δεν ξέρουμε αν η ιστοσελίδα που θα δημιουργηθεί θα σου βγάζει μέσα από την οθόνη του υπολογιστή και κανένα …λαλάγγι και άλλες γεύσεις της Καλαματιανής κουζίνας, ωστόσο με τόσο υψηλό που είναι το κόστος της θα μπορούσε ίσως να το κάνει και αυτό… Πρόκειται για ιστοσελίδα με κύριο θέμα τη «μεσογειακή δίαιτα στην Καλαματιανή της εκδοχή», η δημιουργία της οποίας θα κοστίσει συνολικά 12.300 ευρώ!...

Εκτός όμως από το ύψος του κόστους, μεγάλη εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι ο Δήμος Καλαμάτας προχώρησε στην ανάθεση δημιουργίας της ιστοσελίδας χωρίς να προσκαλέσει τις τοπικές εταιρείες που ενδέχεται να ενδιαφέρονταν για την υλοποίηση αυτού του έργου προκειμένου να καταθέσουν την προσφορά τους. Αντίθετα προχώρησε στην απευθείας ανάθεση του έργου, σε συγκεκριμένη εταιρεία με την οποία έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν.
Ίσως η δημοτική αρχή θεωρεί ότι μόνο η συγκεκριμένη εταιρεία μπορεί να κάνει τη δουλειά, κάτι όμως που δεν βρίσκει σύμφωνες τις υπόλοιπες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον ίδιο τομέα. Σημειώνεται ότι σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι δεν θα κάνει διαγωνισμό ούτε για την επιλογή του φωτογράφου από τον οποίο ο Δήμος θα προμηθευτεί φωτογραφίες της περιοχής, κόστους 9.000 ευρώ. Τότε ο κ. Νίκας είπε ότι το έργο αυτό θα ανατεθεί στον καλύτερο, χωρίς όμως να προσδιορίσει τα κριτήρια με τα οποία κρίνεται κάποιος ως ο καλύτερος. «Είναι κάποια πράγματα που δεν γίνονται με διαγωνισμούς. Πρέπει να επιλέγεις τον καλύτερο απ’ την αγορά», είχε πει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση, ο τίτλος του έργου είναι: «Δημιουργία ιστοσελίδας για την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των περιοχών του Δήμου Καλαμάτας που εντάσσονται στην περιοχή του τοπικού προγράμματος Leader στον τομέα της διατροφής με σκοπό να αναδειχθούν διεθνώς τα ιδιαίτερα πλεονεκτήματα της Μεσογειακής Δίαιτας στην Καλαματιανή της εκδοχή».
Στ.Μ.