Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016 18:30

Να ξαναμπεί στο μηχανογραφικό η Λογοθεραπεία ζήτησε το ΤΕΙ από την αν. υπουργό Παιδείας

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
Να παραμείνει το Τμήμα Λογοθεραπείας στην Καλαμάτα και να ξαναμπεί στο μηχανογραφικό των Πανελλαδικών Εξετάσεων ζήτησαν από την αν. υπουργό Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Πελοποννήσου Δημ. Βελισσαρίου και οι αναπληρωτές του Ι. Δημόπουλος και Ε. Γεωργόπουλος. Οι εκπρόσωποι της Διοίκησης του ΤΕΙ συνάντησαν την κα Αναγνωστοπούλου, αρμόδια για θέματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, την περασμένη Τρίτη, παρουσία της Μεσσήνιας βουλευτή Π. Κοζομπόλη και του διευθυντή του γραφείου του βουλευτή Μεσσηνίας Π. Κωνσταντινέα, κ. Σούμπλη...

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διοίκησης του ΤΕΙ:
«Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μία ώρα, συζητήθηκαν ζωτικά θέματα του ΤΕΙ Πελοποννήσου, όπως η οικονομική κατάσταση του Ιδρύματος και η αύξηση της συνεχώς μειούμενης κρατικής χρηματοδότησης.
Κύριο θέμα της συνάντησης ήταν το θέμα της μη απομάκρυνσης από το Ίδρυμα του Τμήματος Λογοθεραπείας και η επαναφορά του στο μηχανογραφικό.
Η συζήτηση έγινε σε καλό κλίμα. Η υπουργός για το πρώτο θέμα αναφέρθηκε σε αυτά που είχε ήδη πει στην πρόσφατη Σύνοδο Προέδρων Αντιπροέδρων ΤΕΙ στην Αθήνα, ότι η κρατική επιχορήγηση στα ΑΕΙ θα γίνεται με συγκεκριμένο αλγόριθμο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός εκάστου Ιδρύματος, όπως αυτές θα αξιολογούνται από ειδική επιτροπή για κάθε ένα Ίδρυμα όπου θα συμμετέχει το Υπ. Οικονομικών το Υπ. Παιδείας και το ίδιο το Ίδρυμα.
Για το Τμήμα Λογοθεραπείας τέθηκε στην Υπουργό το θέμα της επαναφοράς του Τμήματος στο φετινό μηχανογραφικό δελτίο και της εισαγωγής νέων φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17, πράγμα που υποστηρίχτηκε σθεναρά και από τους παρόντες βουλευτές. Κατατέθηκε από το Ίδρυμα εμπεριστατωμένη και κοστολογημένη αιτιολόγηση του αιτήματος με όλα τα ποσοτικά και ποιοτικά χαρακτηριστικά αριστείας του Τμήματος και τονίσαμε τη συμπαράσταση στο θέμα αυτό που είχε εκφραστεί στο παρελθόν και θεωρούμε ότι είναι δεδομένη, από όλη την κοινωνία της Καλαμάτας και ευρύτερα της Μεσσηνίας και αναφερόμαστε ειδικότερα στο Δήμο Καλαμάτας και όλους τους Δήμους της Μεσσηνίας, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σε βουλευτές και πολιτευτές της Μεσσηνίας, σε Επαγγελματικούς φορείς και φορείς υγείας, καθώς και σε Συλλόγους Γονέων που είχαν άμεση ή έμμεση ωφέλεια από την λειτουργία του Τμήματος Λογοθεραπείας.
Η Υπουργός μίλησε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη σημαντική προσφορά των Τμημάτων Λογοθεραπείας στη χώρα, Τμήματα που υπάρχουν μόνο στα ΤΕΙ, και εξέφρασε την άποψη ότι θα έπρεπε να είναι περισσότερα από όσα είναι τώρα. Ανέφερε ότι θα εξεταστεί το θέμα με ιδιαίτερη σοβαρότητα μέσα στα πλαίσια του Εθνικού διαλόγου για τον ανασχεδιασμό της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Από τη μεριά του Ιδρύματος και των βουλευτών τέθηκε ξανά θέμα άμεσης επανένταξης του τμήματος στο φετινό μηχανογραφικό και η κ. Αναγνωστοπούλου υποσχέθηκε ότι θα συζητήσει το όλο θέμα με το Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη».