Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 00:12

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ καλεί το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗΣ
Γενική Συνέλευση με θέμα το ασφαλιστικό και την απεργία της ερχόμενης Πέμπτης θα πραγματοποιήσει σήμερα Δευτέρα το Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας. Η συνέλευση έχει οριστεί για τη 1.00 μετά το μεσημέρι στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Εν τω μεταξύ...

...με απόφασή του το Δ.Σ. του Σωματείου καλεί σε μαζική συμμετοχή στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, καθώς και στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που θα πραγματοποιηθεί εκείνη την ημέρα στις 10.30 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου.

Η ανακοίνωση
«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πατώντας πάνω στους προηγούμενους νόμους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, δίνει συντριπτικό πλήγμα στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στην πρόνοια, ετοιμάζει τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος. Το σχέδιο νόμου μειώνει στις κύριες και επικουρικές συντάξεις έως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζει τις αναπηρικές συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα, σταδιακά καταργεί το ΕΚΑΣ, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, ενοποιεί τα ασφαλιστικά ταμεία με εξαΰλωση των αποθεματικών τους.
Όμως, το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας κάθε εργαζόμενου και κατακτήθηκε με μακροχρόνιους αγώνες. Είναι κυριολεκτικά ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων! Είναι η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλιά του. Είναι το φάρμακό μας, όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας. Είναι η προστασία μας στον επαγγελματικό κίνδυνο, στις επαγγελματικές ασθένειες. Σκεφτείτε τι σημαίνει αυτό για το δικό μας κλάδο, για τους εργαζόμενους μέσα στις κλινικές, τις μονάδες, τα εργαστήρια και τα ιδρύματα!

Κλέβουν τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας!
Η συγκυβέρνηση φέρνει ένα ασφαλιστικό σύστημα, που θα ξέρουμε τι πληρώνουμε, αλλά δεν θα ξέρουμε τι θα πάρουμε! Η ασφάλιση γίνεται ατομική υπόθεση του καθένα. Θέλουν να εργαζόμαστε μέχρι τα βαθιά γεράματα, για να πάρουμε συντάξεις πείνας.
Ιδιαίτερα στους χώρους της υγείας και της πρόνοιας, αντί να διευρύνουν την εφαρμογή του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, στους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν σε αντίστοιχες συνθήκες, προχωράνε στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης παρατείνοντας την έκθεση στον επαγγελματικό κίνδυνο. Ποιος υγειονομικός θα μπορεί να δουλεύει μέχρι τα 67 και πόσο ασφαλές είναι αυτό για τους ασθενείς;
Ταυτόχρονα, ραγδαία μεγαλώνουν οι ελλείψεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου, απουσιάζουν οι κρατικές υπηρεσίες στελεχωμένες με μόνιμους τεχνικούς ασφαλείας, γιατρούς εργασίας και λοιπό προσωπικό.

Η κατάσταση στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και στα υποστελεχωμένα Κ.Υ. του Νομού είναι τραγική!
Τμήματα και κλινικές λειτουργούν μονίμως με προσωπικό ασφαλείας, εδώ και χρόνια το ωράριο εργασίας παραβιάζεται, οφείλονται στο προσωπικό εκατοντάδες ρεπό και άδειες προηγούμενων ετών. Παράλληλα ακόμα παραμένουν οι εργαζόμενοι απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα που περικόπηκαν απ’ το Δεκέμβριο του 2014 μέχρι σήμερα, ενώ έρχεται και νέο τσεκούρι στους μισθούς με το νέο Μισθολόγιο που προβλέπει πάγωμα των μισθολογικών κλιμακίων, την περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας ακόμα και κατά τη διάρκεια των αδειών μητρότητας, την μείωση της αποζημίωσης για νυχτερινά κι εξαιρέσιμα.
Η κατάσταση στις κλινικές (Παθολογικές, Ορθοπεδική, Χειρουργική κ.α.) πλέον κρίνεται επικίνδυνη για ασθενείς και προσωπικό καθώς καλούνται μια και δύο νοσηλεύτριες ν’ ανταποκριθούν στον αυξημένο φόρτο εργασίας και να φροντίσουν 20 με 30 ασθενείς η καθεμιά. Στη Μ.Ε.Θ μία νοσηλεύτρια καλείται να ανταπεξέλθει στη φροντίδα 3 διασωληνωμένων ασθενών. Στην Εμφραγμάτων, στα ΤΕΠ, στα Χειρουργεία σε ΌΛΑ τα τμήματα τα προγράμματα καλύπτονται με υπερεργασία, στις απογευματινές βάρδιες υπάρχει μία βοηθός θαλάμου για όλο το Νοσοκομείο και κανένας τη νύχτα, οι τραυματιοφορείς απογεύματα και νύχτες δουλεύουν ένας για ολόκληρο το Νοσοκομείο και δύο για το τμήμα των Επειγόντων.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Μπορούμε να νικήσουμε!
Συνάδελφοι/σες,
οι απεργίες και τα συλλαλητήρια, οι καταλήψεις, οι καθημερινές συγκεντρώσεις έξω από τα υπουργεία, τα μπλόκα των αγωνιζόμενων αγροτών γέννησαν την πραγματική ελπίδα και φανέρωσαν τη μεγάλη δύναμη του λαού!
Φανέρωσαν και τον πραγματικό φόβο κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας που είναι η άνοδος του εργατικού λαϊκού κινήματος και η συμμαχία του λαού με στόχους ενάντια στην στρατηγική των μονοπωλίων.
Από τη συμμετοχή μας στην απεργία, στη διαδήλωση, από τη στάση μας θα κριθεί το αποτέλεσμα!
Η απεργία στις 4 Φλεβάρη μπορεί να γίνει μεγάλη παρακαταθήκη για την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία, να ανοίξει νέους δρόμους στην πάλη του λαού. Όλοι έχουμε ευθύνη για την επιτυχία της και την κλιμάκωση του αγώνα. Όλοι θα κριθούμε από τις μελλοντικές γενιές για τη στάση μας σε τέτοιες στιγμές!
Κανένας και καμιά στη δουλειά! Χωρίς χάσιμο χρόνου κάθε μέρα κάθε ώρα να νιώθουν την καυτή ανάσα της λαϊκής κινητοποίησης! Να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί!
Δυναμώνουμε τον αγώνα στον κλάδο μας. Παίρνουμε τη ζωή μας και τον αγώνα μας στα δικά μας χέρια.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Σύνταξη στα 60 και τα 55 χρόνια αντίστοιχα για άντρες και γυναίκες. Υπεράσπιση και επέκταση των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων
Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης
Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους»