Δευτέρα, 01 Φεβρουαρίου 2016 21:09

Αποφασιστικά στην απεργία οι έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες της Καλαμάτας

Αποφασιστικά στην απεργία οι έμποροι, επαγγελματίες και βιοτέχνες της Καλαμάτας

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΟΕΒΕΣΚ 
Με σκοπό την Πέμπτη να μη λειτουργήσει αν είναι δυνατόν τίποτα στην Καλαμάτα και να δοθεί στην κυβέρνηση ένα ισχυρό μήνυμα ώστε να αποσύρει το σχέδιό της για το ασφαλιστικό, τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων πραγματοποίησαν το βράδυ της Δευτέρας έκτακτη γενική συνέλευση για την οργάνωση της γενικής απεργίας της Πέμπτης. Επαγγελματίες, έμποροι και βιοτέχνες καλούνται σε απεργιακή συγκέντρωση κάτω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στις 10 το πρωί της Πέμπτης…

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε ότι στις προηγούμενες κινητοποιήσεις η συμμετοχή των επαγγελματοβιοτεχών ήταν κατώτερη των περιστάσεων, ωστόσο σημείωσε ότι για την απεργία της Πέμπτης φαίνεται ότι τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά και η συμμετοχή πολύ μεγάλη. Ανέφερε ότι σε αυτό θα συμβάλει και η συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου στην κινητοποίηση.
Επεσήμανε ακόμη ότι στην απεργιακή κινητοποίηση της Ομοσπονδίας σκόπευαν να συμμετέχουν με τα φορτηγά τους τα μέλη του Σωματείου των φορτηγών δημοσίας χρήσης, οι οποίοι ωστόσο αποφάσισαν τελικά να προσέλθουν σε πανό. Αντίθετα ο κλάδος των ταξί θα πραγματοποιήσει κινητοποίηση με τα αυτοκίνητα.
Πάντως, κατά τη γενική συνέλευση εκπρόσωποι σωματείων εξέφρασαν παρατηρήσεις και προβληματισμούς, τονίζοντας ότι έπρεπε να έχει ξεκινήσει νωρίτερα η προετοιμασία για την επιτυχία της απεργίας όπως και ότι το πλαίσιο της κινητοποίησης που έχει τεθεί από τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων έχει ένα χαρακτήρα περισσότερο συμβιβαστικό παρά διεκδικητικό.
Στη γενική συνέλευση παραβρέθηκε και ο Γιώργος Γκούμας, ιδιοκτήτης επιχείρησης μεταποίησης και εξαγωγών αγροτικών προϊόντων, ο οποίος τόνισε ότι θα απεργήσει διότι η κατάσταση για την κοινωνία και την οικονομία είναι εξαιρετικά άσχημη αλλά και επικίνδυνη. Πρόσθεσε όμως ότι το ίδιο πρέπει να πράξουν και άλλες μεγάλες επιχειρήσεις του Νομού, ωστόσο δεν γνωρίζει αν θα το κάνουν διότι, όπως σημείωσε, υπάρχει ένα έλλειμμα ενημέρωσης.
Στ.Μ. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων, Θανάσης Βασιλόπουλος, ανάμεσα στα μέλη του Συμβουλίου του Γιάννη Κουφό (κλάδος ταξί) και Θεόδωρο Μπαζίγο (κλάδος καταστημάτων τροφίμων και Σούπερ Μάρκετ)