Τρίτη, 02 Φεβρουαρίου 2016 12:41

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αμέτρητος κόσμος στον εορτασμό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αμέτρητος κόσμος στον εορτασμό της Υπαπαντής στην Καλαμάτα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Ο Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ 
Ένα αμέτρητο πλήθος «πλημμύρισε» το πρωί τους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας, στους οποίους έγινε η λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Υπαπαντής, προστάτιδας της πόλης, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ακολούθησε όλη τη διαδρομή και μάλιστα μερικές φορές έσπασε και το πρωτόκολλο, διακόπτοντας για σύντομες στιγμές προκειμένου να χαιρετήσει παιδικούς φίλους του, ιδιαίτερα κοντά στην περιοχή όπου μεγάλωσε…

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφορήθηκε από τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής θείας λειτουργίας στον Μητροπολιτικό ναό της Υπαπαντής, ενώ στη συνέχεια θα παρακαθήσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Δήμος Καλαμάτας, στο «Elite City Resort».
Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ παραβρίσκεται ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μάλιστα σε δηλώσεις του ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση με τεχνοκράτες υπουργούς.
Ο Μητροπολίτης Παροναξίας, Καλλίνικος, που ήταν μεταξύ των οκτώ αρχιερέων που συλλειτούργησαν, έκανε και το κήρυγμα, κατά το οποίο καταδίκασε το σύμφωνο συμβίωσης όσον αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια, καθώς και την καύση των νεκρών.
Οι υπόλοιποι Μητροπολίτες που παραβρίσκονται στην Καλαμάτα είναι φυσικά ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος και οι Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος, Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος, Ύδρας, Σπετσών κι Αιγίνης Εφραίμ, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, Ιωαννίνων Μαξίμου.
Κατά τη λιτάνευση της εικόνας της Υπαπαντής παιάνισαν ύμνους η στρατιωτική μπάντα της Τρίπολης, η μπάντα της Ελληνικής Αστυνομίας και οι δημοτικές φιλαρμονικές της Καλαμάτας, της Τρίπολης και της Μεσσήνης.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε δήλωσή του μετά τη λιτάνευση της εικόνας είπε: «Η ευλογία της Παναγίας να προστατεύει τον τόπο μας, το λαό μας και το έθνος μας. Και η Παναγία να εμπνέει όλες τις ηγεσίες, όχι μόνο τις Ελληνικές, όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτές τις κρίσιμες ώρες, για να πορευτούμε όλοι μαζί στο δρόμο της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης, πάνω στις βάσεις του ανθρωπισμού, του κράτους δικαίου και της χριστιανικής διδασκαλίας, δηλαδή πάνω στις βάσεις στις οποίες θεμελιώθηκε η Ευρώπη και που εξακολουθούν ακόμη να κρατούν ψηλά το αέτωμά της».
Στ.Μ. 


-

-

-

-