Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016 14:03

"Μισθοί της πείνας και σύνταξη κουρέλι…"

"Μισθοί της πείνας και σύνταξη κουρέλι…"

ΠΟΡΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ 
Μεγάλη ήταν η συγκέντρωση που διοργάνωσαν σήμερα το πρωί το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Το ίδιο και η πορεία που ακολούθησε με τη συμμετοχή πολλών συνδικαλιστικών σωματείων και συλλόγων...

«Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση», «Τέρμα πια στις αυταπάτες, ή με το μνημόνιο ή με τους εργάτες», «Εμπρός λαέ, μπορείς να τους νικήσεις, δε θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσεις», «Μισθοί της πείνας και σύνταξη κουρέλι, οι κόκκινες γραμμές σύντροφε Κουβέλη»... ήταν μερικά από τα συνθήματα τα οποία ακούστηκαν στην πορεία, που ανέβηκε από το Εργατικό Κέντρο την Αριστομένους, πέρασε από τη Φραντζή, διέσχιζε την οδό Σιδηροδρομικού Σταθμού και έστριψε στην κεντρική πλατεία, όπου οδηγοί φορτηγών και αγρότες με τρακτέρ είχαν ανεβάσει τα οχήματά τους.
Απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου και έναρξη ουσιαστικού διαλόγου ζήτησε νωρίτερα κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης. Στην αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 67 χρόνια και στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων αναφέρθηκε μεταξύ άλλων η γραμματέας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Νικολίνα Λέκκα.
Ακολούθησαν σύντομοι χαιρετισμοί από τον πρόεδρο των Συνταξιούχων ΙΚΑ Καλαμάτας Παναγιώτη Θεοδώρου, τον γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Γιώργο Κανέλλη, τον πρόεδρο της ΟΕΒΕ Μεσσηνίας Θανάση Βασιλόπουλο, τον αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Γιάννη Μπουρή, τον πρόεδρο της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Βασίλη Γεωργιόπουλο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΔΕΗ Πελοποννήσου Κυριάκο Αναγνωστόπουλο, τον πρόεδρο του Συλλόγου Σχολών Εκπαιδευτών Οδηγών Κώστα Παπαμικρουλέα, τον γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Φώτη Μπουγά, την πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας Τζίνα Θεοδωροπούλου.
Η απεργιακή κινητοποίηση συνεχίστηκε με την πορεία, στην οποία προστέθηκαν και τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Καλαμάτας με το πανό τους, που είχαν πραγματοποιήσει δική τους συγκέντρωση στα «Ψαράκια» της κεντρικής πλατείας.

Μαρία Νίκα

Ακολουθούν φωτογραφίες