Δευτέρα, 08 Φεβρουαρίου 2016 13:05

Τα μπλόκα ακύρωσαν την πρόβα με τους Γερμανούς για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 21 
Ακυρώθηκε, λόγω των αγροτικών μπλόκων, η πρόβα που είχε προγραμματιστεί να γίνει το Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα, για την παρουσίαση της υποψηφιότητας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Οι Γερμανοί εκπαιδευτές, που έχουν αναλάβει σύμβουλοι για την άρτια παρουσίαση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας, ακύρωσαν το ταξίδι τους, φοβούμενοι μην εγκλωβιστούν μεταξύ των αγροτικών μπλόκων…

Η παρουσίαση θα γίνει από ομάδα εννέα ατόμων, συν το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα. Τα ονόματα των μελών της ομάδας δεν δημοσιοποιούνται ακόμη για να αποφευχθούν ενδεχόμενες γκρίνιες για τα άτομα που δεν επιλέχτηκαν. Πάντως μεταξύ των εννέα είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του Γραφείου Υποψηφιότητας Έκτωρ Τσατσούλης, η καλλιτεχνική διευθύντρια Έλενα Πέγκα και η υπεύθυνη συνεργασιών και σχεδιασμού Μαρία Καλλικούνη. Τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας προέρχονται από τον πανεπιστημιακό χώρο, από τον ιδιωτικό τομέα, από μη κυβερνητικές οργανώσεις, καθώς και από τον καλλιτεχνικό χώρο. Η Γερμανική εταιρεία που έχει αναλάβει σύμβουλος του Γραφείου Υποψηφιότητας είναι η ACULTOS.
Το ταξίδι των Γερμανών αναβλήθηκε για το επόμενο Σαββατοκύριακο, εφόσον βέβαια ρυθμιστεί σε ένα βαθμό το θέμα των αγροτικών κινητοποιήσεων.
Η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Καλαμάτας θα γίνει στις 24 Φλεβάρη, στις 9:15 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Τιτάνια», ενώπιον της αρμόδιας ευρωπαϊκής επιτροπής, που απαρτίζεται από 12 μέλη, εκ των οποίων Έλληνες θα είναι τα δύο.
Δύο ημέρες αργότερα, στις 26 Φλεβάρη, στις 5:30 το απόγευμα, σε συνέντευξη Τύπου, θα ανακοινωθούν οι πόλεις που θα προκριθούν στον τελικό γύρο, οι οποίες εκτιμάται ότι θα είναι τρεις ή τέσσερις. Οι τρεις είναι λίγες, με την έννοια ότι πιθανότατα θα δημιουργηθεί ένα κλίμα έντονου ανταγωνισμού μεταξύ των υποψήφιων πόλεων, ενώ οι τέσσερις είναι πολλές όταν συνολικά οι υποψήφιες είναι 14 πόλεις. Οι πόλεις αυτές είναι: Βόλος, Δελφοί, Ελευσίνα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Λάρισα, Λέσβος, Μεσολόγγι, Πειραιάς, Ρόδος, Σαλαμίνα, Σάμος, Τρίπολη.
Στ.Μ.