Τρίτη, 01 Μαρτίου 2016 17:48

Σύσκεψη με πρωτοβουλία Σωματείων για το σχεδιασμό δράσης για το ασφαλιστικό

Σύσκεψη με πρωτοβουλία Σωματείων για το σχεδιασμό δράσης για το ασφαλιστικό

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ 
Κάλεσμα συμμετοχής στη σύσκεψη που διοργανώνουν Σωματεία της Καλαμάτας, με θέμα «Συμπεράσματα του αγώνα μας ενάντια στο χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης και ο σχεδιασμός της δράσης για την κλιμάκωση της πάλης», απεύθυνε σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, Παναγιώτης Κουφαλάκος. Η σύσκεψη θα γίνει στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής, στις εφτά το απόγευμα της Τετάρτης…

Τη σύσκεψη διοργανώνουν, εκτός από το Σωματείο Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ, το Συνδικάτο Οικοδόμων και το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον ιδιωτικό Τομέα.
Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Κουφαλάκος, το κάλεσμα απευθύνεται στις συνδικαλιστικές οργανώσεις της περιοχής και τους φορείς των εργαζομένων, των αυταπασχολούμενων, των συνταξιούχων, των μισθωτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων, της νεολαίας, των γυναικών και των αγροτών, καθώς στους ανέργους.
Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΚ σημείωσε μεταξύ άλλων: «Ξέρουμε ότι με ορισμένα από τα σωματεία  που θα έλθουν στην σύσκεψη, δε συμφωνούμε σε όλα τα ζητήματα. Θέλουμε όμως να μοιραστούμε τον προβληματισμό, να ακουστούν απόψεις, να μεταφερθεί εμπειρία, να φωτιστούν καλύτερα δυνατότητες και προϋποθέσεις στην κατεύθυνση της συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα μας. Δεν θέλουμε να υποκαταστήσουμε τα σωματεία με επιτροπές και συντονισμούς από τα πάνω. Θέλουμε από την ανταλλαγή των εμπειριών αλλά και το ξεκαθάρισμα σε επίπεδο θέσεων και προοπτικής του αγώνα, να βγούμε πιο δυνατοί.
Να ενισχυθεί το κοινό μέτωπο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Μέσα από τη μάχη που δίνουμε να μετρήσουμε αποτελέσματα στο επίπεδο οργάνωσης στους χώρους δουλειάς.
Να γίνουν τα αιτήματα και το πλαίσιο πάλης μας επίκεντρο για την είσοδο στον αγώνα ακόμη περισσότερων.
Να γίνουν τα αιτήματα και το πλαίσιο πάλης μας κριτήριο, για να ξεχωρίζουμε ποιοι είναι στο πλευρό μας και ποιοι παίζουν παιχνίδια στις πλάτες μας, να μην ξεγελαστούμε από κόλπα και ψέματα που καλλιεργούνται με έντεχνο τρόπο».
Στ.Μ.