Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2016 22:11

Ο δήμαρχος κλείνει παραστάσεις για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα Ο Σάκης Θεοδωρόπουλος με το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Πολλές οι αλλαγές στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, μετά την παραίτηση της Βίκυς Μαραγκοπούλου και την ανάληψη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης από την Κατερίνα Κασιούμη. Πλέον, στα οργανωτικά του Φεστιβάλ εμπλέκονται πολλά πρόσωπα, από το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα και ειδικούς συμβούλους του μέχρι τα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας της Καλαμάτας για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και φυσικά την καλλιτεχνική διευθύντρια του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, Κατερίνα Κασιούμη…

Ενώ όσο είχε την ευθύνη της καλλιτεχνικής διεύθυνσης η Βίκυ Μαραγκοπούλου το καλλιτεχνικό  πρόγραμμα παρέμενε επτασφράγιστο μυστικό μέχρι λίγες εβδομάδες πριν ξεκινήσει το Φεστιβάλ, τώρα έχουν ξεκινήσει ήδη οι σχετικές ανακοινώσεις. Την περασμένη εβδομάδα ανακοινώθηκε από το Δήμο Καλαμάτας ότι πιθανότατα στο 22ο Φεστιβάλ θα λάβουν μέρος τα μπαλέτα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ σήμερα, ύστερα από συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος με τον πρόεδρο της Λυρικής, Σάκη Θεοδωρόπουλο από τη Μεσσήνη, οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή των μπαλέτων, τα οποία θα δώσουν διπλή παράσταση.
Ο δήμαρχος χαρακτηρίζει τη συμμετοχή των μπαλέτων της Λυρικής «εξόχως σημαντική για τη στέρεη πορεία του Φεστιβάλ». Φαίνεται όμως ότι η συγκεκριμένη επιλογή σηματοδοτεί την αλλαγή του χαρακτήρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, το οποίο από μια πρωτοποριακή διοργάνωση που παρουσίαζε, πάντα πρώτη στην Ελλάδα, τις νεότερες διεθνείς τάσεις στο σύγχρονο χορό κάνει μια στροφή προς τον κλασικό χορό.
Στη σχετική σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας σημειώνονται τα εξής: «Το Δημαρχείο επισκέφθηκε σήμερα, Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, ο Πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής – και συμπατριώτης μας -  Σάκης Θεοδωρόπουλος και συναντήθηκε με το Δήμαρχο.
Συμφωνήθηκε πως, σε συνεργασία με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Κατερίνα Κασιούμη, θα διοργανωθούν δύο παραστάσεις από τα μπαλέτα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, τον Ιούλιο 2016. Την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος χαρακτήρισε γεγονός «εξόχως σημαντικό για τη στέρεη πορεία του Φεστιβάλ», ενώ αποτελεί προάγγελο της μελλοντικής πορείας συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Επίσης, αναφορικά με την Καλαμάτα θα υπάρξουν και άλλες σημαντικές σε πολιτιστικό επίπεδο παρεμβάσεις».
Στ.Μ.