Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 21:27

Πάνω από 200 γυναίκες εξετάστηκαν στο πλαίσιο της εκδήλωσης για τον καρκίνο του μαστού

Ο Άγγελος Χρονάς με την Ελένη Αλειφέρη και την Πολυτίμη Κυπραίου από το Σύλλογο "Ξαναρχί-ΖΩ" Ο Άγγελος Χρονάς με την Ελένη Αλειφέρη και την Πολυτίμη Κυπραίου από το Σύλλογο "Ξαναρχί-ΖΩ"

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΑΓΓΕΛΟ ΧΡΟΝΑ 
Τον απολογισμό των δωρεάν εξετάσεων που έγιναν την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, στο πλαίσιο της επιστημονικής διημερίδας «Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού», παρουσιάζει ο περιφερειακός σύμβουλος Άγγελος Χρονάς, ο οποίος είχε την ιδέα για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης και είναι εντεταλμένος από τον περιφερειάρχη, Πέτρο Τατούλη, για τα θέματα υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας…

Όπως σημειώνει, «εξετάστηκαν συνολικά 208 γυναίκες. Αναλυτικά από τις 208 γυναίκες έγιναν 21 υπερηχογραφήματα, 6 παρακεντήσεις, 4 λήψεις εκκρίματος από την θηλή, 10  κυτταρολογικές εξετάσεις και σε 3 γυναίκες σύσταση και δόθηκε κατεύθυνση για γονιδιακό έλεγχο καθώς επίσης δόθηκαν συστάσεις, σε όποιες χρειάστηκε για την μαστογραφία στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου. Να ενημερώσουμε πως οι απαντήσεις στο κοινό θα δοθούν εντός 10 ημερών από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Π.Ε Μεσσηνίας».
Ο Άγγελος Χρονάς τονίζει ότι «ως εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας θέλω να ευχαριστήσω αρχικά τις γυναίκες, άλλωστε η διημερίδα ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη σε αυτές, λόγω της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, που προσήλθαν για εξέταση καθώς και για παρακολούθηση της ομιλίας που έγινε στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου στις 4 Μαρτίου. Επίσης ιδιαίτερες ευχαριστίες στον καθηγητή Χειρουργικής, αναπληρωτή Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιο Ζωγράφο για την άμεση ανταπόκρισή του, για την εξαίρετη ομιλία και γενικά για την συμβολή του στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και σε όλους τους συναδέλφους γιατρούς από την Αθήνα και την Καλαμάτα που μίλησαν και ενημέρωσαν το κοινό για θέματα της ειδικότητάς τους καθώς και για την εθελοντική τους συμμετοχή στις εξετάσεις του διημέρου. Ακόμα να ευχαριστήσω τα μέλη του Συλλόγου «Ξαναρχίζω».
Επιπροσθέτως θέλω να απευθύνω θερμές ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και στην Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη για την στήριξή τους και σε όλους τους συναδέλφους αιρετούς και λοιπούς εκπροσώπους φορέων καθώς και της Εκκλησίας που παρέστησαν στην εκδήλωση, είτε απηύθυναν χαιρετισμό είτε όχι. Να υποσχεθώ, τέλος, πως η εν λόγω εκδήλωση ήταν μόνο η αρχή και θα υπάρξει συνέχεια, αφού η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό για τον άνθρωπο και οφείλουμε όλοι μας, όποιο μετερίζι και αν υπηρετούμε, να πράττουμε προς την κατεύθυνση θωράκισής της».