Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2016 21:58

Αναπλάσεων δημοπρατήσεις τις επόμενες εβδομάδες στην Καλαμάτα

«ΨΑΡΑΚΙΑ», ΝΕΔΟΝΤΑΣ, ΑΡΙΣ… 
Μέσα στον Μάρτη, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, θα δημοπρατηθούν τα έργα των αναπλάσεων, επισκευών και ποδοσφαιρικών γηπέδων, για τα οποία ο Δήμος δανείστηκε 5.337.000 ευρώ. Ο δήμαρχος υπερασπίστηκε την απόφαση της δημοτικής αρχής για τη λήψη δανείου προκειμένου να γίνουν αυτά τα έργα, καθώς τόνισε ότι η Καλαμάτα τα χρειάζεται «εδώ και τώρα» προκειμένου να γίνει περισσότερο ελκυστική και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων της…

Πρόκειται για τη συνέχιση της ανάπλασης της Αριστομένους μέχρι την αρχή του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων. Με το έργο αυτό, σημείωσε ο δήμαρχος, θα ολοκληρωθεί ο μεγάλος διάδρομος των πεζών που ξεκινάει από το Ιστορικό Κέντρο και θα καταλήγει στην Παραλία. Ο προϋπολογισμός του έργου αυτού είναι 1.925.000 ευρώ.
Επίσης πρόκειται για την ανάπλαση στην ανατολική όχθη του Νέδοντα, από τα πάρκινγκ μέχρι τη μαρίνα. Θα γίνει ποδηλατόδρομος και πεζόδρομος και ο δήμαρχος ανέφερε ότι το έργο αποσκοπεί και στην τόνωση της επισκεψιμότητας στην περιοχή της μαρίνας. Ο προϋπολογισμός είναι 1.170.000 ευρώ.
Το επόμενο έργο ανάπλασης είναι οι  παρεμβάσεις στην ανατολική όχθη του Άρι, από τα Ακοβίτικα μέχρι τις εκβολές του. Ο Π. Νίκας σημείωσε ότι δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο νερού αλλά και κωπηλασίας. Ο προϋπολογισμός είναι 378.425 ευρώ.
Πρόκειται επίσης για την επισκευή της παλιάς καρδιολογικής κλινικής, η οποία θα λειτουργεί ως Κέντρο Υγείας και Πρόνοιας του Δήμου, καθώς εκεί θα στεγαστούν φορείς και δομές που αφορούν την παροχή υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας. Ο προϋπολογισμός είναι 1.364.000 ευρώ.
Ακόμη, πρόκειται για τη δημιουργία ποδοσφαιρικού γηπέδου στα Παλιάμπελα, με προϋπολογισμό 300.000 ευρώ και για την εγκατάσταση πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο των σφαγείων, με προϋπολογισμό 200.000 ευρώ.
Το δάνειο έχει συνομολογηθεί με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και το 50% του ποσού προέρχεται από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Τέλος, ο κ. Νίκας εκτίμησε και πάλι ότι κατά τους διαγωνισμούς θα προσφερθούν εκπτώσεις που θα κυμανθούν στο 40%, οπότε με τα χρήματα των εκπτώσεων θα δημοπρατηθούν 4-5 ακόμη έργα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.
Στ.Μ.