Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 16:01

"Ακριβοθώρητοι" δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην Καλαμάτα

"Ακριβοθώρητοι" δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην Καλαμάτα

ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΠΑΡΤΙΑΣ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΦΑΡΙΣ 
Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η παράταξη της δημοτικής αρχής Καλαμάτας, δηλαδή η αδυναμία ή και αδιαφορία των δημοτικών της συμβούλων να προσέρχονται στις συνεδριάσεις επιτροπών και δημοτικών επιχειρήσεων, προκάλεσε το μεσημέρι τη διακοπή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις. Είναι σύνηθες φαινόμενο να συνεδριάζει η Φάρις με αρκετές απουσίες από τους συμβούλους της πλειοψηφίας, το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα υπάρχει στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, η οποία σχεδόν μονίμως ξεκινάει με μεγάλη καθυστέρηση και αφού ο πρόεδρός της, αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπούχαλης, τηλεφωνήσει στους συμβούλους της πλειοψηφίας και τους αναγκάσει να προσέλθουν ώστε να υπάρχει απαρτία…

Σήμερα είχε προγραμματιστεί συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις για τη 1:30 μετά το μεσημέρι. Τελικά η συνεδρίαση ξεκίνησε λίγα λεπτά πριν από τις δύο μετά το μεσημέρι, ακριβώς λόγω της απουσίας των περισσότερων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που εκπροσωπούν την παράταξη της πλειοψηφίας.
Με την έναρξη της συνεδρίασης αποχώρησε ο Μιχάλης Αντωνόπουλος, επικεφαλής της «Ανεξάρτητης Συμμαχίας», καταγγέλλοντας ότι μεθοδευμένα η διοίκηση προσδιορίζει συνεδριάσεις των επιτροπών και των δημοτικών επιχειρήσεων τις ίδιες ημέρες και τις ίδιες περίπου ώρες, ώστε να μην μπορούν να προσέλθουν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Τόνισε ότι αυτό είναι αντιδημοκρατικό, ενώ κατήγγειλε ακόμη ότι έχει καταντήσει κανόνας οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις να ξεκινούν με μεγάλη καθυστέρηση και επιπλέον σημείωσε ότι στη σημερινή συνεδρίαση επρόκειτο να συζητηθεί σειρά θεμάτων, για τα οποία όμως δεν πρόλαβαν να ενημερωθούν οι σύμβουλοι, διότι οι φάκελοι με το πληροφοριακό υλικό τους απεστάλη μόλις χθες το μεσημέρι.
Ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας, Τάσος Πολυχρονόπουλος, επέμεινε ιδιαίτερα στο ότι στην ημερήσια διάταξη υπήρχαν πολύ σοβαρά θέματα για συζήτηση, τα οποία δεν είναι δυνατόν να περάσουν με συνοπτικές διαδικασίες αλλά χρειάζεται να γίνει διάλογος και βαθύτερη επεξεργασία.
Πάντως ο Τάσος Πολυχρονόπουλος παρέμεινε στη συνεδρίαση προκειμένου να ψηφιστούν τα επείγοντα θέματα και στη συνέχεια αποχώρησε.
Με την αποχώρησή του χάθηκε η απαρτία και τότε ο πρόεδρος της Φάρις, Θανάσης Ηλιόπουλος, κήρυξε τη διακοπή της συνεδρίασης και τη συνέχισή της αύριο, στις δύο μετά το μεσημέρι.
Σε ό,τι αφορά τις παρατηρήσεις των συμβούλων της αντιπολίτευσης, ο Θανάσης Ηλιόπουλος τόνισε ότι από την πλευρά της πλειοψηφίας δεν υπάρχει διάθεση αποφυγής του διαλόγου. Πρόσθεσε δε ότι η ημερήσια διάταξη ήταν φορτωμένη λόγω ανελαστικών προθεσμιών για σειρά θεμάτων που πρέπει να περάσουν από το Διοικητικό Συμβούλιο.
Στ.Μ.