Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2016 14:19

Πρόστιμο σε πυρηνελαιουργείο στο Μελιγαλά για ρύπανση του περιβάλλοντος

Πρόστιμο σε πυρηνελαιουργείο στο Μελιγαλά για ρύπανση του περιβάλλοντος

ΕΡΙΞΕ ΥΓΡΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΣΕ ΓΕΙΤΟΝΙΚΟ ΟΙΚΟΠΕΔΟ 
Πρόστιμο 5.000 ευρώ επιβλήθηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, ύστερα από εισήγηση των υπηρεσιών του, σε πυρηνελαιουργείο που έχει τις εγκαταστάσεις του στη Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά. Το πυρηνελαιουργείο ρύπανε με υγρά απόβλητα γειτονικό οικόπεδο, υποβαθμίζοντας τον περιβάλλον, ενώ δεν διέθετε και την απαιτούμενη περιβαλλοντική αδειοδότηση για μια χωμάτινη δεξαμενή ελαιοπυρηνολύματος…

Η ρύπανση του περιβάλλοντος και το πρόβλημα με την άδεια της χωμάτινης δεξαμενής διαπιστώθηκε πέρσι το Μάη, από τις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, ύστερα από καταγγελίες που είχαν γίνει προς την Αστυνομία αλλά και τη ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.
Το πρόστιμο των 5.000 ευρώ διαχωρίζεται σε 1.000 ευρώ για τη χωμάτινη δεξαμενή αποθήκευσης ελαιοπυρηνολύματος – απόβλητου και σε 4.000 ευρώ επειδή «από τμήμα της δραστηριότητας της εταιρείας ‘ΙΘΩΜΗ Α.Ε.’, προκλήθηκε επιφανειακή ρύπανση με διασπορά υγρών αποβλήτων σε έκταση περίπου 600 τ.μ. σε όμορο οικόπεδο των εγκαταστάσεων της εταιρείας ‘ΙΘΩΜΗ Α.Ε.’, γεγονός που συνιστά υποβάθμιση και ρύπανση του περιβάλλοντος σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ν. 1650/1986».
Στ.Μ.