Σάββατο, 26 Μαρτίου 2016 01:21

Καμπάνια από την Περιφέρεια για κοινή δράση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ, ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ
Με το σύνθημα «Η ανθρωπιά δεν έχει σύνορα» η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλεί τους κατοίκους της περιοχής, τους φορείς, τις επιχειρήσεις να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να συνεργήσουν, όσον αφορά την εκδήλωση της αλληλεγγύης τους προς τους πρόσφυγες. Από τη Δευτέρα έως τις 8 Απρίλη εθελοντικές ομάδες σε κάθε νομό της Περιφέρειας θα συλλέγουν βοήθεια για τους πρόσφυγες. Στη Μεσσηνία υπεύθυνοι έχουν οριστεί υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας, που εργάζονται στο Διοικητήριο…

Για το θέμα αυτό παραχώρησε συνέντευξη Τύπου ο περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, πλαισιωμένος από συνεργάτες του. Όπως σημείωσε, «είμαστε αλληλέγγυοι στους πολίτες όλου του κόσμου και στηρίζουμε στην πράξη τις παραδοσιακές ανθρωπιστικές μας αξίες».
Η καμπάνια της Περιφέρειας στοχεύει, σύμφωνα με τον κ. Τατούλη, να έχει ως αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την ανάδειξη μιας αγαστής συνεργασίας και συμπόρευσης της Περιφέρειας με τους Δήμους, τις Μητροπόλεις και τους κοινωνικούς και επιχειρηματικούς φορείς, επιστημονικούς συλλόγους και ανεξάρτητους οργανισμούς, ενδυναμώνοντας παράλληλα την κοινωνική συνοχή.
«Παρά την κρίση, οι Πελοποννήσιοι συμπολίτες μας αποδεικνύουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, που συνιστά τον πυρήνα της πολιτιστικής μας ταυτότητας» πρόσθεσε ο περιφερειάρχης και σημείωσε ότι στα εθνικά θέματα η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το ενδεχόμενο εγκατάστασης προσφύγων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο κ. Τατούλης επανέλαβε την πάγια θέση της Περιφερειακής αρχής ότι «δυστυχώς η χώρα στην αντιμετώπιση του προσφυγικού δεν είχε και δεν έχει σχέδιο. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν θα πάρουμε καμία απόφαση αν δεν προσέλθει η Κυβέρνηση σε διαβούλευση του σχεδίου της με την περιφερειακή αρχή».
Σημειώνεται ότι υπεύθυνοι για τη συλλογή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μεσσηνία ορίστηκαν οι υπάλληλοι Δημήτρης Αβδάλας, Γιάννης Ηλιόπουλος και Αθηνά Μαγκουρίλου, τους οποίους μπορεί να βρει κανείς στη Διεύθυνση Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, στο ισόγειο του Διοικητηρίου.