Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016 15:29

Δεν περνά η Ολυμπιακή Φλόγα από την Πελοπόννησο, διαμαρτύρεται ο περιφερειάρχης

Δεν περνά η Ολυμπιακή Φλόγα από την Πελοπόννησο, διαμαρτύρεται ο περιφερειάρχης

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ 
Αδιανόητη χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, την εξαίρεση της εδαφικής περιοχής της Πελοποννήσου από τη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας της Ολυμπιάδας που θα γίνει στο Ρίο Ντε Τζανέιρο. Τονίζει ότι η εξαίρεση αυτή εξυπηρετεί προσωπικές σκοπιμότητες ή μικροπολιτικές ματαιοδοξίες…

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου σημειώνονται τα εξής: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες βρίσκονται στο σκληρό πυρήνα του Πελοποννησιακού πολιτισμού, «γέννημα» του οποίου συνιστούν, ανεξάρτητα από την οικουμενική διάσταση των αξιών και των αγώνων τους.
Θεωρώ τουλάχιστον «άστοχη» την κατάρτιση της συγκεκριμένης διαδρομής, που επελέγη από την Ολυμπιακή Επιτροπή, καθώς απουσιάζουν σημαντικές και ιστορικά συμβολικές περιοχές της Πελοποννήσου, παρά τις επανειλημμένες προσωπικές μου παρεμβάσεις, ώστε να συμπεριληφθούν στο δρομολόγιο της Ολυμπιακής Φλόγας.
Οφείλω να υπενθυμίσω ότι το 2004 από τη θέση του Υπουργού Πολιτισμού μερίμνησα ώστε η Ολυμπιακή Φλόγα να διατρέξει «ενιαία» απ’ άκρου εις άκρου την Πελοπόννησο, χωρίς να ληφθεί υπόψιν καμία διοικητική ή άλλη διαίρεση.
Η Πελοπόννησος αποτελεί ενιαίο πολιτισμικό, ιστορικό και οικονομικό χώρο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες αποτελούν το κορυφαίο εμβληματικό γεγονός της. Είναι αδιανόητη η όποια προσπάθεια να τεμαχιστεί εξυπηρετώντας προσωπικές σκοπιμότητες ή μικροπολιτικές ματαιοδοξίες».