Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016 18:23

Ο πόλεμος Περιφέρειας-Τσιρώνη καλά κρατεί

ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 
Βαρίδι για τη χώρα χαρακτηρίζει τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ζητάει την απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση. Η θεματική αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, με αφορμή δηλώσεις του Γιάννη Τσιρώνη κατά της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση των χωματερών, υποστηρίζει ότι ο αναπληρωτής υπουργός προσπαθεί σκόπιμα να εμποδίσει την υλοποίηση του σχεδιασμού της Περιφέρειας για τη διαχείριση των απορριμμάτων από την εταιρία που κέρδισε το σχετικό διαγωνισμό…

Ειδικότερα, σε σχετικό δελτίο Τύπου της Περιφέρειας σημειώνεται ότι η Ντίνα Νικολάκου, με αφορμή τις δηλώσεις του Γιάννη Τσιρώνη ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι μια θλιβερή εξαίρεση, καθώς δεν έχει καταφέρει να δώσει λύση στο θέμα των ΧΑΔΑ», έκανε την εξής δήλωση: «Μας προκαλεί για μια ακόμα φορά ιδιαίτερα αλγεινή εντύπωση η στάση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, καθώς δείχνει να αγνοεί, σκόπιμα ή όχι, την πραγματικότητα και με ανακρίβειες να προσπαθεί να εμφανίσει ψευδή εικόνα στους πολίτες και να τους διχάσει.
Θεωρούμε εξαιρετικά επιβλαβή για τους πολίτες και το περιβάλλον της Πελοποννήσου την παρουσία του κ. Τσιρώνη, αφού απ’ τη μια σκόπιμα προσπαθεί να δημιουργήσει προβλήματα σε δρομολογημένες λύσεις, απ’ την άλλη με έωλες υποσχέσεις και ανακριβή στοιχεία προσπαθεί να διαστρεβλώσει απτές και ορατές αλήθειες.
Του υπενθυμίζουμε ότι το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ είναι έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία το ανέλαβε μετά τη βεβαιωμένη αδυναμία κάθε άλλου θεσμικού φορέα να το πράξει, και να τον ενημερώσουμε, αν δεν το γνωρίζει από τις υπηρεσίες του ως όφειλε, ότι μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν αποκατασταθεί πάνω από 60 ΧΑΔΑ.
Αναφορικά με τους ΧΑΔΑ Αφυσσού και Πλατώματος, σε Σπάρτη και Τρίπολη αντίστοιχα, και πάλι η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρήκε τη λύση και τους πόρους για την αποκατάστασή τους, και κανένας άλλος. Στην προηγούμενη μάλιστα συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας δημοπρατήσαμε την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ του Πλατώματος και πολύ σύντομα δημοπρατούμε αυτόν του Αφυσσού.
Όφειλε να γνωρίζει αυτά τα τόσο σημαντικά ζητήματα και όφειλε να βοηθά στην εξεύρεση λύσεων. Αποτελεί αναμφίβολα «βαρίδι» για τη χώρα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή και θα έπρεπε ήδη να έχει απομακρυνθεί από την Κυβέρνηση.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεπής με το αίσθημα ευθύνης που τη διακρίνει θα συνεχίσει απρόσκοπτα την εφαρμογή του σχεδίου της για την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών πληγών στην Πελοπόννησο, αποτρέποντας παράλληλα την επιβολή δυσβάσταχτων προστίμων από την Ε.Ε.».