Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017 21:29

"Θεσμική εκτροπή" κατά την παράταξη Τατούλη η ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. για τα σκουπίδια

"Θεσμική εκτροπή" κατά την παράταξη Τατούλη η ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. για τα σκουπίδια

ΚΟΙΝΗ ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ 
«Ψέματα και μισές αλήθειες» είναι κατά τα μέλη της παράταξης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο το περιεχόμενο της ερώτησης που κατέθεσαν στη Βουλή για τη διαχείριση των απορριμμάτων βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς… Τα μέλη της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» υποστηρίζουν σε κοινή γραπτή τους δήλωση ότι η συγκεκριμένη ερώτηση αποτελεί σοβαρή θεσμική εκτροπή σε βάρος του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης…

Η κοινή δήλωση έχει ως εξής: «Η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου παραμένει απόλυτα σταθερή στη δέσμευσή της απέναντι στους Πελοποννήσιους πολίτες για την υλοποίηση του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ. Το έργο έχει χαρακτηριστεί, αφενός, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως κατεξοχήν πράσινο και το πιο φθηνό έργο για τους πολίτες, αφετέρου από το Ελεγκτικό Συνέδριο ως υπέρ του δημοσίου συμφέροντος.
Οι κύριοι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας με την επίκαιρη ερώτησή τους αυτή προβαίνουν σε σοβαρή θεσμική εκτροπή, γιατί απ’ τη μια πλευρά δεν σέβονται το θεσμό της αιρετής Περιφέρειας και τους εκπροσώπους της, απ’ την άλλη αγνοούν εντελώς τους πολίτες της Πελοποννήσου, οι οποίοι με πολύ ισχυρή πλειοψηφία έδωσαν την εντολή τους στην παράταξη της Νέας Πελοποννήσου να ολοκληρώσει το έργο της.
Σύσσωμα τα μέλη της παράταξης στεκόμαστε σθεναρά απέναντι σε παλαιοκομματικές πρακτικές που στηρίζονται σε ψέματα και μισές αλήθειες. Αυτές ταλάνισαν και ακόμα ταλανίζουν τον τόπο σε μια τόσο δύσκολη περίοδο.
Στεκόμαστε επίσης πολιτικά απέναντι σε κάθε έκφραση λαϊκισμού, απ’ όπου και αν προέρχεται.
Καλούμε τους συγκεκριμένους Βουλευτές και όλους τους εκπροσώπους της Πελοποννήσου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο να ενημερωθούν υπεύθυνα από την Περιφερειακή αρχή για όλα τα ζητήματα που αφορούν τους πολίτες».