Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 18:15

Γερμανοί στην Τρίπολη, προχωράει το σχέδιο για την περιφερειακή τράπεζα Πελοποννήσου

Γερμανοί στην Τρίπολη, προχωράει το σχέδιο για την περιφερειακή τράπεζα Πελοποννήσου

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ 
Υψηλόβαθμα στελέχη του Γερμανικού ομίλου τραπεζών Sparkassen, που αποτελεί και το μοντέλο για την ίδρυση αντίστοιχου τραπεζικού ιδρύματος και στην Πελοπόννησο, είχαν σύσκεψη σήμερα στην Τρίπολη με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη. Η Περιφέρεια τονίζει ότι πρόκειται για ένα ακόμη βήμα προς τη δημιουργία της πρώτης περιφερειακής τράπεζας στην Ελλάδα και ότι τις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα γίνει στο Σιντελφίγκεν, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη ανακοίνωση αμοιβαίων δεσμεύσεων μεταξύ του Γερμανικού ομίλου και της Περιφέρειας για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου…

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου σημειώνονται τα εξής: «Ένα ακόμα βήμα πιο κοντά στο στόχο της δημιουργίας Περιφερειακής Τράπεζας, σύμφωνα με το μοντέλο των Γερμανικών Sparkassen, βρίσκεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά τη συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με τους κ. Harald Felzen και Paul Schaefer, υψηλόβαθμα στελέχη του Ιδρύματος των Sparkassen και τον κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, σύμβουλο του Περιφερειάρχη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαιότητα ευόδωσης της πολιτικής πρωτοβουλίας του Περιφερειάρχη κ. Τατούλη για την εφαρμογή του μοντέλου αυτού, δεδομένου ότι αυτό εναρμονίζεται απόλυτα με τα χαρακτηριστικά της περιφερειακής οικονομίας της Ελλάδας, αντλώντας χρήσιμα συμπεράσματα από την πάνω από 200 έτη επιτυχούς εφαρμογής στη Γερμανία.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ότι η εφαρμογή του μοντέλου των Sparkassen στην Ελλάδα σηματοδοτεί το νέο όραμα για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, γιατί μεταφέρεται το πολιτικό κέντρο βάρους από το κέντρο στην Περιφέρεια.

Προϊόν της συνάντησης ήταν η συμφωνία για τη συγκρότηση της συντονιστικής επιτροπής και των ομάδων εργασίας που θα επεξεργαστούν τα επιμέρους αντικείμενα που απαιτούνται για την ίδρυση και λειτουργία στην Πελοπόννησο της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας στην Ελλάδα.

Η επίσημη ανακοίνωση της αμοιβαίας δέσμευσης των δύο μερών για την υλοποίηση του σχεδίου αυτού θα πραγματοποιηθεί κατά τις εργασίες της 7ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, η οποία θα λάβει χώρα από τις 9 έως 11 Νοεμβρίου 2017 στο Σίντελφίγκεν της Γερμανίας».