Τρίτη, 18 Δεκεμβρίου 2018 16:12

Εκκίνηση για τον Γιάννη Μπουντρούκα από την Καλαμάτα με Κουσελά και Κουτσούλη

Δημήτρης Ανδριανόπουλος, Γιάννης Μπουντρούκας, Αντώνης Τσώνης Δημήτρης Ανδριανόπουλος, Γιάννης Μπουντρούκας, Αντώνης Τσώνης

Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Από την Καλαμάτα ξεκίνησε σήμερα την μακρινή του πορεία μέχρι τις εκλογές του Μάη 2019 ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιάννης Μπουντρούκας. Μαζί του ήταν ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Κουσελάς, ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας Γιώργος Κουτσούλης, ο πρώην γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων Τάσος Αποστολόπουλος, ο γραμματέας και ο αναπληρωτής γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής στη Μεσσηνία Δημήτρης Ανδριανόπουλος και Αντώνης Τσώνης αντίστοιχα, ο υποψήφιος βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Αλευράς. Ο Γιάννης Μπουντρούκας είχε μια παρουσία ήρεμη, χωρίς ακραίες αναφορές και χαρακτηρισμούς, σε μια προσπάθεια να εμφανιστεί ως ο τρίτος πόλος ανάμεσα στους αλληλοκατηγορούμενους Παναγιώτη Νίκα και Πέτρο Τατούλη…

Ο Γιάννης Μπουντρούκας, ο οποίος μετά τη συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “REX” ξεκίνησε διήμερη περιοδεία στη Μεσσηνία, ανέφερε ότι βασικός λόγος που αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ότι ο θεσμός αυτός αποτελεί το μοναδικό εργαλείο το οποίο μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια. Τόνισε ότι ως άνθρωπος που προέρχεται από τους παραγωγικούς φορείς, τέως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, και όχι ως επαγγελματίας πολιτικός και αυτοδιοικητικός, είναι πρακτικός και μπορεί φέρει σε πέρας τη δουλειά, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Μπουντρούκας σημείωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι από τις πιο όμορφες και παραγωγικές περιοχές της χώρας, ωστόσο συνέχισε ότι έχει μείνει πολύ πίσω και αυτό επειδή εκείνοι που διαχειρίστηκαν τις τύχες των πολιτών δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτού του τόπου.

Αυτό ανέφερε ότι μπορεί να το κάνει ο ίδιος με τους συνεργάτες του, με την υλοποίηση του προγράμματός του, το οποίο είπε ότι ετοιμάζεται όχι σε κάποιο γραφείο από επαγγελματίες που όμως δεν έχουν γνώση της πραγματικής κατάστασης αλλά από ανθρώπους που βιώνουν τα πράγματα. Το πρόγραμμα αυτό, συνέχισε, θα είναι κοστολογημένο και ιεραρχημένο.

Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί κατά προτεραιότητα τόνισε ότι αυτά είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, του δημογραφικού, της μετανάστευσης των νέων επιστημόνων, της απαξίωσης των τοπικών προϊόντων, της σύνδεσης των πόλεων της Πελοποννήσου με το δίκτυο φυσικού αερίου, της αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Σε ερώτηση της Kalamata Journal για την έλλειψη περιφερειακής συνείδησης και για το ρόλο που ο ίδιος δίνει στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, ο Γιάννης Μπουντρούκας απάντησε ότι είναι προτεραιότητά του η δημιουργία περιφερειακής συνείδησης στους Πελοποννήσιους και αυτό είπε ότι θα καλλιεργηθεί μέσα από ένα σχεδιασμό που θα υποστηρίζει τις ιδιαίτερες δυνατότητες κάθε περιοχής της Πελοποννήσου χωρίς ανταγωνισμούς και συγκρουόμενα συμφέροντα μεταξύ των πόλεων. Για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία τόνισε επίσης ότι είναι οι πρώτες περιοχές της Πελοποννήσου γιατί έχουν το μεγαλύτερο πληθυσμό και το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα και ως εκ τούτου σημείωσε ότι αποτελούν τη ναυαρχίδα για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Ερωτηθείς για τα ζητήματα διαφάνειας και διαχείρισης που τίθενται κατά την κόντρα του Παναγιώτη Νίκα με τον Πέτρο Τατούλη ο Γιάννη Μπουντρούκας είπε ότι εκείνος θα διοικήσει με διαφάνεια, ότι εάν προκύψει κάποιο ζήτημα δεν θα το κρύψει και πως δεν έχει διάθεση να κοιτάει προς τα πίσω, να ομφαλοσκοπεί αλλά θα εργαστεί για το αύριο. Επιπλέον σχολίασε ότι θα υπάρξουν κατά την προεκλογική περίοδο χτυπήματα κάτω από τη μέση και κοκορομαχίες, τόνισε όμως ότι αυτά δεν προσφέρουν κάτι στον κόσμο, αντίθετα τον βλάπτουν.

Σε ερώτηση για πιθανή συνεργασία του με κάποιον από τους υπόλοιπους συνδυασμούς ο Γιάννης Μπουντρούκας τόνισε ότι δεν είναι ούτε με τον Νίκα ούτε με τον Τατούλη ούτε με τον Δέδε. Είπε ότι ο συνδυασμός του, “Πελοποννησιακή Συμμαχία”, είναι ανεξάρτητος, ότι το Κίνημα Αλλαγής αποφάσισε να τον στηρίξει μετά την ίδρυσή του, ενώ τόνισε ότι μετά τις εκλογές θα πρέπει όλες οι παρατάξεις να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να αποφασίσουν πως θα κυβερνηθεί η Περιφέρεια, στη βάση προγραμματικής συμφωνίας και όχι στον αέρα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής Ντίνα Νικολάκου και Γιάννη Αργυράκη, που συνεχίζουν να στηρίζουν τον Πέτρο Τατούλη, ο Γιάννης Μπουντρούκας σημείωσε ότι κατά την άποψή του η παράταξη Τατούλη μετά από εννιά χρόνια θητείας έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της και μάλιστα με αποτελέσματα που κατά τη γνώμη του δεν είναι θετικά. Τέλος είπε ότι η στήριξη που έχει από το Κίνημα Αλλαγής είναι μεγάλη και θα γίνει και μεγαλύτερη.

Σήμερα ο Γιάννης Μπουντρούκας επισκέφθηκε επιχειρήσεις, συνεταιρισμούς και φορείς στην Καλαμάτα, ενώ το απόγευμα θα έχει συνάντηση με φίλους του συνδυασμού του στη Μεσσήνη.

Αύριο, Τετάρτη, θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Καλαμάτας, την Ένωση Μεσσηνίας και θα έχει συναντήσεις με φίλους του συνδυασμού του στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία.

Στ.Μ.