Τρίτη, 09 Αυγούστου 2022 10:31

Η Περιφέρεια διερευνά τη δυνατότητα αναβίωσης της παραγωγής μεταξιού στη νότια Πελοπόννησο

Η Περιφέρεια διερευνά τη δυνατότητα αναβίωσης της παραγωγής μεταξιού στη νότια Πελοπόννησο

Ενημερωτική εκδήλωση προετοιμάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας αναβίωσης της παραγωγής μεταξιού στη νότια Πελοπόννησο και την προοπτική που θα εχει για την οικονομία η επένδυση σε αυτή τη δραστηριότητα. Χθες, Δευτέρα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, συζήτησε αυτό το θέμα, στο γραφείο του στην Τρίπολη, με τον Μελέτη Καραμπίνη, διευθυντή του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ετοίμων Ενδυμάτων, ο οποίος έχει συμβάλει στην αναβίωση της σηροτροφίας στο Σουφλί, όπου τα αποτελέσματα φαίνεται να είναι θετικά…


Παναγιώτης Νίκας, Μελέτης Καραμπίνης

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε ότι “στη συνάντηση επισημάνθηκε η σημαντική προοπτική που έχει δώσει η αναβίωση της παραγωγής μεταξιού στο Σουφλί, εγχείρημα στο οποίο συνέβαλε ιδιαίτερα ο συνομιλητής του περιφερειάρχη, καθώς τονίστηκε ότι μεγάλος αριθμός αγροτών της πιο πάνω ακριτικής περιοχής υπογράφουν συμβόλαια κάθε χρόνο με κατασκευαστές ενδυμάτων για την προμήθεια μεταξιού. Υπογραμμίστηκε παράλληλα ότι το εν λόγω προϊόν έχει ήδη μεγάλη ζήτηση, ενώ η συγκεκριμένη δραστηριότητα επιδοτείται.

Ακόμα, έγινε αναφορά στην παράδοση της Καλαμάτας στην σηροτροφία, στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όπως και στο γεγονός ότι το έδαφος και οι κλιματικές συνθήκες στην περιοχή της νότιας και της δυτικής Ελλάδας είναι πρόσφορα για την εν λόγω δραστηριότητα.

Τέλος, στη συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα με το στέλεχος του ΣΚΕΕ, τονίστηκε ότι θα προετοιμαστεί η διοργάνωση ενημερωτικής εκδήλωσης στην νότια Πελοπόννησο, με συμμετοχή σε αυτή σχετικών επιστημόνων, στελεχών του ΕΛΓΟ Δήμητρα, καθώς και επιχειρηματιών”.