Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 01:20

Καλά καλά δεν έχει αρχίσει η διαχείριση απορριμμάτων από τον ιδιώτη και Δήμοι χρωστούν πάνω από 2.200.000 ευρώ!

Καλά καλά δεν έχει αρχίσει η διαχείριση απορριμμάτων από τον ιδιώτη και Δήμοι χρωστούν πάνω από 2.200.000 ευρώ!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Όπως ανέμεναν ορισμένοι η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων βάζει μια ακόμη οικονομική θηλιά σε Δήμους και κατ’ επέκταση στους δημότες. Ενώ καλά καλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η διαχείριση των απορριμμάτων από τον ιδιωτικό όμιλο Δήμοι έφτασαν κιόλας να χρωστούν ποσό άνω των 2.200.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η Περιφέρεια έχει προειδοποιήσει εγγράφως ότι όσοι Δήμοι δεν πληρώσουν άμεσα θα βρουν την πόρτα του ιδιωτικού εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων κλειστή, ενώ οι μέχρι τώρα οφειλές τους θα βεβαιωθούν στο Δημόσιο Ταμείο.

Από την πλευρά τους οι Δήμοι βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση, λόγω της εκτόξευσης του ενεργειακού κόστους και ψάχνουν να βρουν πως θα ανταποκριθούν στις οικονομικές τους δεσμεύσεις σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων τους. 

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε σχετικά ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, συγκάλεσε χθες, Τρίτη 9 Αυγούστου, σύσκεψη “σχετικά με το θέμα των συνεχιζόμενων καθυστερήσεων -από ορισμένους δήμους της πρώτης διαχειριστικής ενότητας-, της καταβολής του αντιτίμου προς την εταιρεία διαχείρισης των απορριμμάτων τους, η οποία γίνεται στη μονάδα της Παλαιόχουνης.

“Το πρόβλημα δυστυχώς παραμένει, η οφειλή έχει ξεπεράσει τα 2,2 εκ ευρώ και απευθύνω έκκληση προς τους δήμους να τακτοποιήσουν την υποχρέωσή τους” σημείωσε ο περιφερειάρχης”.