Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015 21:29

Αναφορά Τατούλη για «ανθρωποφαγία» όσον αφορά το θέμα με την εταιρία Φλαμπουράρη

ΚΑΙ ΝΟΝΙΜΟ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ Ο,ΤΙ ΕΓΙΝΕ 
Για «ανθρωποφαγία» μίλησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, υπογραμμίζοντας ότι η ανάθεση του έργου του λιμενικού καταφυγίου του Βραχατίου, στην εταιρία με την οποία συνδεόταν ή συνδέεται ο τέως υπουργός, Αλέκος Φλαμπουράρης, έγινε απολύτως νόμιμα και πως δεν υπάρχει και κανένα ηθικό ζήτημα…

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο ζήτημα απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν μετά τη σύσκεψη με τη δημοτική αρχή Καλαμάτας, ενώ έδωσε σχετική συνέντευξη και στα «Παραπολιτικά».
Η Περιφέρεια υλοποιεί τεράστιο πρόγραμμα υποδομών σε όλα τα επίπεδα, σημείωσε ο κ. Τατούλης και υποστήριξε μια ακόμη φορά ότι τηρείται απόλυτα η νομιμότητα και η διαφάνεια σε όλα τα έργα. Τόνισε ότι «η υπογραφή της σύμβασης γίνεται με τον υπεύθυνο της εταιρείας που έχει κυρωθεί το έργο μετά από διαγωνισμό. Ασφαλώς δε γνώριζα, αλλά ούτε με ενδιαφέρει ποιος είναι κάθε φορά πίσω από κάθε εταιρεία. Υπέγραψα με αυτόν που ανέδειξε ο διαγωνισμός, που εισηγήθηκαν οι υπηρεσίες και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Καλλίρης προς την Οικονομική Επιτροπή, η οποία ομόφωνα υπερψήφισε την κατακύρωση του έργου».
Ο περιφερειάρχης απαντώντας σε ερωτήματα περί ηθικής, απάντησε «η χώρα δεν μπορεί να μπει σε τροχιά ηθικισμού και ψευτοηθικισμού. Το συγκεκριμένο έργο είναι και νόμιμο και ηθικό. Ο διαγωνισμός του έργου πραγματοποιήθηκε περίπου 1,5 χρόνο πριν, όταν ο κ. Φλαμπουράρης δεν διέθετε θεσμική ιδιότητα» και σημείωσε ότι όλες οι γνωμοδοτήσεις και όλες οι ελεγκτικές εγκρίσεις (Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Ελεγκτικό Συνέδριο) του έργου ήταν θετικές. «Σε διαφορετική περίπτωση το έργο ποτέ δεν θα μπορούσε να εκτελεστεί».
«Στον αντίποδα της ανθρωποφαγίας που επικρατεί, παραμένω πολιτικά ξεκάθαρος και σταθερός στις απόψεις και τις τοποθετήσεις μου. Στην πολιτική μου σταδιοδρομία έχω δώσει πολλές πολιτικές μάχες απ’ όπου έχω βγει νικητής, γιατί πάντα συνομιλούσα με τους πολίτες και μόνο αυτούς εμπιστευόμουν» συνέχισε ο κ. Τατούλης και χαρακτήρισε τη δική του πολιτική παρουσία και της περιφερειακής αρχής εγγυητές της διαφάνειας και της νομιμότητας στην Πελοπόννησο.