Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου 2015 19:56

Τατούλης: Μη ζούμε στον κόσμο της παράνοιας, το έργο για τα σκουπίδια έχει εγκριθεί από όλους

«ΝΕΟΙ ΚΟΜΗΤΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ»… 
Σίγουρος ότι το έργο της Περιφέρειας, για την διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, δεν μπορεί πλέον κανείς να το ανακόψει, καθώς έχει όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις, εμφανίστηκε το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης. Ο μόνος τρόπος να μην προχωρήσει το έργο, πρόσθεσε, είναι να φέρει η κυβέρνηση σχετικό νόμο στη Βουλή…

Παράλληλα ο περιφερειάρχης είπε για τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη, με αφορμή νέες δηλώσεις του κατά του σχεδιασμού της Περιφέρειας, ότι «ο κ. Τσιρώνης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, έχει άγνοια πολιτικού κινδύνου, γιατί όλοι αυτοί πλέον είναι οι νέοι κομήτες στο πολιτικό σύστημα που ο καλός θεός μας τους έστειλε εδώ πέρα…».
Ερωτηθείς ο περιφερειάρχης από την Kalamata Journal, για το αν η συγκρότηση διυπουργικής επιτροπής για το συντονισμό μεγάλων έργων υποδομής, ανάμεσά τους και για το έργο της Περιφέρειας για τα απορρίμματα, μπλοκάρει την Περιφέρεια από το να υπογράψει άμεσα τη σύμβαση με την παραχωρησιούχο κοινοπραξία, απάντησε: «Όχι βέβαια, ακριβώς το αντίθετο σημαίνει. Χθες ο κ. υπουργός Μεταφορών υπέγραψε την παραχώρηση των αεροδρομίων, την ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων, το υπέγραψε πολύ πολύ καλά. Μετά έκανε μια δήλωση που λέει ότι δεν συμφωνεί με αυτό που υπέγραψε προηγουμένως. Μη ζούμε στον κόσμο της παράνοιας. Το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αυτό που εμείς κάναμε, έχει εγκριθεί πλέον από όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και έχουμε πάρει την εντολή από το Ελεγκτικό Συνέδριο να προχωρήσουμε στην υπογραφή της σύμβασης. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι καμία επιτροπή, καμία διυπουργική επιτροπή, κανένας φορέας δεν μπορεί να κρίνει τη συμβατότητα του έργου. Τη συμβατότητα της σύμβασης την κρίνει μόνο το Ελεγκτικό Συνέδριο. Εάν η κυβέρνηση δεν το θέλει το έργο να φέρει νόμο στη Βουλή για να το κάνει άλλως δεν έχει καμία δυνατότητα να ανακόψει την πορεία του. Η σύμβαση πρέπει να υπογραφεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου αισθάνεται υπερήφανη γιατί μπόρεσε και ολοκλήρωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα, με όλες αυτές τις αντιξοότητες, με όλους αυτούς που για χρόνια είχαν την ευθύνη αλλά ποτέ δεν βοήθησαν την ευόδωση αυτού του έργου, όλοι αυτοί που σήμερα κόπτονται αλλά μέχρι εχθές δεν κάναν τίποτα απολύτως, όλοι αυτοί που σκορπούσαν τα σκουπίδια τους και τα αστικά απόβλητα στα βουνά, στις ποταμιές, στους αρχαιολογικούς χώρους, όλοι αυτοί που δεν  μπόρεσαν να αλλάξουν τη ρότα αυτού του θέματος, σήμερα μπορούν να λένε ό,τι θέλουν. Αλλά η ευθύνη τους απέναντι στους πολίτες είναι πάρα πολύ μεγάλη. Τα πρόστιμα πλέον έχουν κατανεμηθεί, θα έρθουν στους λογαριασμούς και αυτοί που σήμερα θέλουν να δυσχεράνουν ή να δυσκολέψουν τα πράγματα είναι αυτοί που πρέπει να λογοδοτήσουν απέναντι στους πολίτες. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανεξάρτητα το τι θα γίνει, θα τηρήσει αυστηρά, μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, με μεγάλη αυστηρότητα, όλες αυτές τις πολιτικές που θα ευνοούν τη μετατροπή της σε αειφόρα Περιφέρεια, σε πράσινη Περιφέρεια, για να μπορέσουμε έτσι να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει και που κυρίως έχουν να κάνουν με την τουριστική προβολή αλλά και με την πιστοποίηση των προϊόντων μας, ώστε να δημιουργήσουμε συνθήκες υπεραξίας. Από εκεί και πέρα ο κ. Τσιρώνης μπορεί να λέει ό,τι θέλει, έχει άγνοια πολιτικού κινδύνου, γιατί όλοι αυτοί πλέον είναι οι νέοι κομήτες στο πολιτικό σύστημα που ο καλός θεός μας τους έστειλε εδώ πέρα…».
Στ.Μ.