Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016 17:02

Νωπά κοτόπουλα σε 3.462 οικογένειες του Νομού με επισιτιστικές ανάγκες

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
Την Τετάρτη θα ξεκινήσει η διανομή νωπών κοτόπουλων σε 3.462 οικογένειες της Μεσσηνίας οι οποίες αντιμετωπίζουν επισιτιστικές ανάγκες. Πρόκειται για συνδρομή στο πλαίσιο του προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, το οποίο υλοποιείται από εταιρικό σχήμα με επικεφαλής εταίρο την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας. Το μεσημέρι η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, έκανε ανακοινώσεις για το πρόγραμμα, στο πλαίσιο του οποίου θα δαπανηθούν φέτος 1,88 εκατ. ευρώ, τόσο για επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή των συνολικά 7.567 δικαιούχων ατόμων όσο και για την παροχή κοινωνικής υποστήριξης…

Η κ. Αλειφέρη δήλωσε ότι στο εταιρικό σχήμα που έχει συγκροτηθεί στη Μεσσηνία συμμετέχουν 18 εταίροι, οι Δήμοι του Νομού και άλλοι φορείς. Όπως τόνισε, η συνεργασία μεταξύ των εταίρων είναι εξαιρετική και με αφορμή αυτό το πρόγραμμα η κοινωνική παρέμβαση των εταίρων γίνεται ακόμη αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη.
Η αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τους εθελοντές που πλαισιώνουν την προσπάθεια υποστήριξης των ατόμων με επισιτιστικές ανάγκες και χαρακτηριστικά σημείωσε ότι, μεταξύ άλλων, υπάρχουν επιχειρήσεις που θα διαθέσουν αφιλοκερδώς τα ψυγεία τους για την παραλαβή και διάθεση των νωπών κοτόπουλων στους δικαιούχους.
Η διάθεση των κοτόπουλων θα γίνει από ένα συγκεκριμένο σημείο κάθε Δήμου του Νομού, εκτός του Δήμου Δυτικής Μάνης, όπου, λόγω της μεγάλης του έκτασης, θα λειτουργήσουν δύο σημεία διάθεσης, επεσήμανε η κ. Αλειφέρη.
Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο του προγράμματος εκτός από τρόφιμα και υλική συνδρομή, όπως ενδύματα, θα παρέχεται και κοινωνική υποστήριξη, δηλαδή κοινωνικά φροντιστήρια και ψυχοκοινωνική στήριξη.
Η κ. Αλειφέρη σημείωσε, τέλος, ότι η προμήθεια των κοτόπουλων που θα διανεμηθούν έγινε κεντρικά, από το υπουργείο Εργασίας, όμως στο εξής οι προμήθειες του προγράμματος θα γίνονται από το εταιρικό σχήμα.
Επισημαίνεται ότι το 2016 δεν προβλέπεται να γίνει νέα πρόσκληση, ώστε να υποστηριχθούν από το πρόγραμμα νέοι δικαιούχοι.
Στ.Μ.